Bodrum Karayolu icra kararı

Karayolunun geçtiği arazinin bin 439 metrelik bölümünün sahibi Şefika Kasım, kamulaştırma bedeli konusunda Karayolları yetkilileriyle anlaştıklarını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Bodrum Karayolu icra kararı
Sonhaberler / Haber Merkezi

Muğla'da, Bodrum-Milas Karayolu'nun geçtiği arazinin bin 439 metrekarelik kısmının mülkiyetinde olduğu gerekçesiyle açtığı davayı kazanan Şefika Kasım, kamulaştırma konusunda Karayolları ile anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Kasım, gazetecilere yaptığı açıklamada, karayolunun Meşelik mevkisindeki bölümünün icra yoluyla teslim alınmasıyla ilgili basında yer alan haberlerin ardından Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin kendileriyle iletişime geçtiğini söyledi.

Karayolunun geçtiği arazinin kendilerine ait bölümü için 191 bin liralık kamulaştırma bedeli belirlendiğini kaydeden Şefika Kasım, "7 yıldan bu yana hukuk mücadelesi veriyorduk. Yola icrayla el koymamızın ardından trafik akışının durmaması, insanların mağdur olmaması için bir şey yapmadık. Yetkililer bizimle iletişime geçti ve 191 bin lira olarak belirlenen bedelin tarafımıza ödeneceği söylendi. Şu an için yolu kapatma işlemini durdurmuş bulunuyoruz." dedi.

Milas 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın lehine sonuçlanmasının ardından 66 yaşındaki Kasım, icra yetkilileri ve avukatıyla Meşelik mevkisine gelerek, ilgili bölümü tutanakla teslim almıştı.

Şefika Kasım, Karayolları yetkilileri kendileriyle iletişime geçene kadar ulaşımı durdurmayacağını açıklamıştı.

Yorumlar