Bodrum Belediye Başkanı'na hapis cezası

Bodrum Belediye Başkanı Kocadon, hakkında açılan davada görevi kötüye kullanmak suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Bodrum Belediye Başkanı'na hapis cezası

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "imar kirliliğine neden olduğu ve ruhsata aykırı imalatlar yapıldığı" iddiasıyla hakkında açılan davada 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Kocadon ile belediyenin eski İmar Müdürü Haluk Aytı ve İmar Müdürlüğü personeli Emin Gümüş katılmazken, tarafları avukatlar temsil etti.

Kocadon'un avukatı Mehmet Akif Türkoğlu, iddianamede müvekkili hakkında yapı kullanma izin belgesini imzaladığının yer aldığını belirterek Kocadon'un bunu imzalamadığını söyledi.

Sadece yapı ruhsatında müvekkilinin imzasının bulunduğunu savunan Türkoğlu, Bodrum Belediye Başkanı görevini yürüten Kocadon'un belediyeyi temsili nedeniyle yapı ruhsatlarını imzaladığını kaydetti.

Türkoğlu, müvekkilinin her gün yüzlerce belge imzaladığını dile getirerek "İddianamede belirtilen imar aykırılıkları bilgiyi gerektirdiği için müvekkilimin bu hususu bilmesi mümkün değildir. Alt birimler tarafından hazırlanıp kendisine sunulan yapı ruhsatının müvekkilim Belediye Başkanı göreviyle belediyeyi temsil sıfatı ile imzalamıştır." dedi.

Bu nedenle müvekkiline yönelik suçun kastının oluşmadığını öne süren Türkoğlu, Kocadon'un beraatine karar verilmesini talep etti.

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Kocadon, Aytı ve Gümüş'ün, eylemlerine uyan TCK'nın "görevi kötüye kullanma" suçunu düzenleyen 257/1 maddesi uyarınca 1 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Sanıkların sosyal ilişkileri, yargılama sürecindeki olumlu davranışları ve cezanın gelecekleri üzerindeki olumsuz etkilerini göz önünde bulunduran mahkeme, sanıkların bu cezasını 1 yıl 3 aya indirdi.

Karara ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan Kocadon, Türk yargısının verdiği her türlü karara sonuna kadar saygılı olduklarını söyledi.

Yorumlar