Bingöl'de 21 Mart dışında Nevruz yasak

Bingöl Valiliği 21 Mart dışındaki Nevruz kutlamalarını yasakladığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamaya göre şehir genelinde 21 Mart günü dışında yürüyüş, gösteri ve mitinglerin yeni bir emre kadar yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol
Bingöl'de 21 Mart dışında Nevruz yasak

Son Haberler Logo

Nevruz kutlamalarını sokak çatışmalarına döndürüleceği yönünde PKK'ya yakın gazetelerde yer alan haber ve demeçler üzerine harekete geçen valilikler birçok şehirde önlem almaya başladı. Önce Şanlıurfa, sonra Mardin ve Hakkari şimdi de Bingöl Valiliği Nevruz kutlamalarına karşı önlem aldı. 

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl'de 21 Mart dışında nevruz kutlamasına izin verilmeyeceğini söyledi. Vali Köşger, HDP tarafından Bingöl'de 17 Mart'ta yapılması planlanan nevruz kutlamasına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 Mart dışında nevruz kutlamasına izin verilmeyeceğini belirtti.

"Bu herhangi bir yasaklanma olarak algılanmasın. Gününde yapılmasına müsaade ediyoruz. Nevruz günü 21 Mart'tır. 21 Mart'ta yapılmasına izin veriyoruz. İsteyen bu tarihte kutlayabilir. Bingöl'de 21 Mart dışında nevruz kutlamasına izin verilmeyecek" diyen Köşger, birden fazla grubun kutlama yapmak istemesi durumunda ayrı yerler de tahsis edebileceklerini kaydetti.

Şanlıurfa Valiliği, kutlamaları sadece bir yerde yapılması şartıyla serbest bıraktı. 

Mardin Valiliği ise bir ay boyunca şehir genelinde kutalama, gösteri ve yürüyüş yasağı getirdi. 

HAKKARİ'DE DE NEVRUZ YASAK

Hakkari ve ilçelerinde yürütülen terörle mücadele operasyonları sebebiyle, il merkezi ve tüm ilçelerinde nevruz etkinliklerinin, olası bir huzursuzluk ve kışkırtmanın engellenebilmesi amacıyla yasaklandığı açıklandı. Şanlıurfa'da da benzeri etkinlik ve gösteriler Valilik kararınca yasaklandı.

Açıklamada şöyle denildi: "İlimiz genelinde yürütülen terörle mücadele operasyonları sebebiyle, Hakkâri İl Merkezi ve tüm ilçelerimizde 2 bin 911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak olan açık hava toplantısı ve gösteri yürüyüşleri ile düzenlenecek Nevruz etkinlikleri, meydana gelebilecek muhtemel bir huzursuzluğun ve kışkırtmanın engellenebilmesi, millî güvenlik, kamu düzeni, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla, uygun şartlar oluştuğunda tekrar değerlendirilmek ve en kısa sürede tekrar serbest bırakılmak üzere 15.03.2016 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır."

 

Yorumlar