Binali Yıldırım Diyarbakır'da: PKK'yı bitirmeye yemin ettik

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada 'PKK terör örgütünü bitirmeye yemin ettik' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Binali Yıldırım Diyarbakır'da: PKK'yı bitirmeye yemin ettik
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, toplu açılış törenleri için Diyarbakır'a gitti. Diyarbakır Valiliği önündeki Anıt Park'te düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bölge halkına bela olduğunu belirttiği PKK terör örgütünün bitirileceğini söyledi. Yıldırım “PKK terör örgütünün 'Kürtler' diye bir sorunu yok. Sizin sorununuz, Türkiye'nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya  ahdettik, yemin ettik.“ dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, PKK terör örgütünün "Kürtler" diye bir sorunu olmadığını belirterek, "Sizin sorununuz, Türkiye'nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya ahdettik, yemin ettik." dedi.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası açılışı ve yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alımı dolayısıyla Anıt Park'ta düzenlenen törene katıldı.

Sözlerine "Biz Silvan'la gurur duyuyoruz, Diyarbakır'la gurur duyuyoruz, Türkiye ile gurur duyuyoruz, ay yıldızlı bayrağımızla gurur duyuyoruz. Bu bayrak, şehitlerimizin kanıyla bu hale geldi" diyerek başlayan Yıldırım, Diyarbakırlılarla kucaklaşmak için kente geldiklerini belirti.
Başbakan Yıldırım, 10 gün önce de Diyarbakır'a geldiğini, Tanışık köyüne gittiğini anımsatarak, "Orada tonlarca patlayıcıyla 16 kardeşimizi kalleşçe katleden terör örgütünün o çirkin yüzünü bütün dünyaya göstermek için oradaydık. Şunu herkes iyi bilsin, Diyarbakırlılar ve milletimiz rahat olsun, bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya azmettik. İnşallah Türkiye, terör belasından kurtulacak, Diyarbakırımızla geleceğe emin adımlarla yürüyecek. En başta PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sizin sorununuz, Türkiye'nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmaya ahdettik, yemin ettik." değerlendirmesinde bulundu.

Diyarbakır'da 600 milyon liraya varan eserlerin açılışını yaptıklarını, en önemlisinin de Diyarbakır Uluslararası Havalimanı olduğunu dile getiren Yıldırım, havalimanının yaklaşık 270 milyon liraya yapıldığını, Doğu'nun ve Güneydoğu'nun tek körüklü köprülü uluslararası havalimanı olduğunu bildirdi.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla geçen ay Erbil ve Kıbrıs'a doğrudan seferlerin başladığını, ilerleyen günlerde de yurt dışında farklı noktalara Diyarbakır'dan doğrudan seferlerin yapılacağını açıkladı.

Diyarbakır'ı yakıp yıkanların, çukurlar kazanların bir kez daha yaptıklarından pişman olacaklarını vurgulayan Yıldırım, şehre son 14 yılda yapılan hizmetlerin tutarının 25 milyar lira olduğunu söyledi.

Yıldırım, Diyarbakır'da birçok hizmeti vatandaşın ayağına getirdiklerini, 2002'de 37 kilometre olan bölünmüş yolu, AK Parti iktidarında 350 kilometreye çıkardıklarını anlattı.

Diyarbakır'ı Mardin'e, Elazığ'a, Batman'a, Siirt'e ve Şanlıurfa'ya bölünmüş yolla bağladıklarını belirten Yıldırım, eğitim alanındaki yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

Yıldırım, "Diyarbakır'ın dertleriyle, su problemiyle, kanalizasyon problemiyle, yol problemiyle uğraşması gerekirken terör örgütüne destek vererek, lojistik destek vererek sizin paralarınızı, sizin kaynaklarınızı terör örgütüne aktardılar. Bunu biliyoruz, gereğini de yapacağız. Bu paraları terör örgütüne aktaranların lime lime burunlarından getireceğiz, hesabını da soracağız." dedi.
TOKİ'nin, Diyarbakır'da 13 bin 400 konut yaparak hak sahiplerine teslim ettiğini bildiren Yıldırım, Diyarbakır'a önemli ölçüde tarım desteği yapıldığını da kaydetti.

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'a 24 milyon fidan diktiklerini ifade ederek, "Onlar gencecik fidanları indiriyor, biz fidan dikiyoruz. Bu fidanları indirenlerin burnundan lime lime getireceğiz. Bunun hesabını Diyarbakır, sormaya hazır mısınız? İşte Diyarbakır, işte ay yıldızlı bayrak, işte tek vatan, işte tek millet, işte tek devlet, işte tek bayrak." diye konuştu.

Yıldırımın konuşması, alandaki vatandaşlar tarafından sık sık "Kahrolsun PKK" ve "Diyarbakır seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla bölündü.

Yorumlar