Belediyeden çukur ve barikat desteği

İdil'de HDP'li belediye, PKK mensuplarının kazdığı çukurlara ve kurduğu barikatlara iş makineleriyle yardım ediyor

Google Haberlere Abone ol
Belediyeden çukur ve barikat desteği

Son Haberler Logo

Şırnak'ın İdil İlçesinde 16 Şubat'tan bu yana devam eden süpürme operasyonları çok sayıda hendek ve barikatın bulunduğu Turgut Özal Mahallesi ve Yeni Mahalle'de yoğunlaştı.

Yeni Şafak'ın haberine göre PKK'lı teröristlerin barikat oluşturmak için HDP'li belediyenin iş makineleriyle dağlardan kaya parçaları getirerek kent merkezinde bulunan yolları kapattığı ortaya çıktı. Terör örgütü üyelerinin kaya parçalarıyla oluşturdukları barikatların etrafına çok sayıda el yapımı patlayıcı döşeyerek barikatların kaldırılmasını zorlaştırmayı amaçladıkları öğrenildi.

Güvenlik kuvvetlerinin kayalarla oluşturulan barikatları kaldırmak için tanklarla atış yaptığı ve bu sırada barikatların etrafına döşenen el yapımı patlayıcıların da infilak ettiği bildirildi. Öte yandan operasyona katılan güvenlik güçleri, bir evin bahçe kapısına tuzaklanmış halde bulunan 500 kilogram el yapımı patlayıcıyı fark ederek imha etti. Güvenlik güçlerinin son 5 gün içerisinde yaklaşık 50 adet el yapımı patlayıcıyı imha ettiği belirtildi.

İdil'de devam eden operasyonlarda şu ana kadar çok yoğun bir çatışma yaşanmazken, terör örgütü üyelerinin saklandığı öğrenildi. 3 bin Jandarma Özel Harekat ve 800 Özel Harekat Polisinin katıldığı operasyonlarda, kent merkezine çok sayıda hendek kazan ve dağlardan getirdikleri kayalarla barikat oluşturan terör örgütü üyeleri güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmak istiyor.

Yorumlar