Batman'da onbinlerden karikatür protestosu

Batman'da bir araya gelen onbinlerce vatandaş, Özgür Gündem Gazetesi'nde yayınlanan hakaret karikatürünü protesto etti

Google Haberlere Abone ol
Batman'da onbinlerden karikatür protestosu

 

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman İl Koordinatörlüğü, PKK’nın yayın organı Özgür Gündem Gazetesi'nde Halil İncesu imzasıyla çizilmiş olan Peygamberimize hakaret içerikli karikatüre tepki göstermek amacıyla Cuma Namazı sonrası kitlesel basın açıklaması düzenledi. Açıklamanın ardından İslam ve Peygamber düşmanlığı yapan Özgür Gündem Gazetesi yakılarak, boykot edilmesi çağrısı yapıldı.

“Yerli Charlie Hebdo’ları lanetliyoruz” sloganıyla Peygamber Sevdalıları Platformu Batman İl Koordinatörlüğü öncülüğünde toplanan binlerce Batmanlı, Hz. Muhammed'in hadisi üzerinden İslam’a saldıran Özgür Gündem Gazetesi’ni kitlesel basın açıklaması ile tel’in etti.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan binlerce Batmanlı, Peygamberimize saldırıyı “Peygamberimize uzanan eller kırılsın”, “Canımız, malımız Peygambere fedadır”, “Kâfirler için yaşasın cehennem” deyip sık sık tekbir getirerek, sloganlarla lanetledi.

Basın açıklamasına HÜDA PAR İl Başkanı M.Emin Doğru ve kentte faaliyet gösteren 50 STK temsilcileri de katıldı. Kadın-erkek, genç ve yaşlıların yoğun katılım gösterdiği basın açıklamasında halk, ellerinde taşıdığı Kürtçe ve Türkçe dövizlerle gazeteye lanet yağdırdı.

Basın açıklamasından önce Kürtçe kısa bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcülerinden Molla Beşir Şimşek, İslam’a ve Peygambere saldırıların ilk olmadığını söyledi.

Müslümanların mukaddesatlarına yapılan saldırıları asla kabul etmediklerini belirten Şimşek, “Fikir özgürlüğü adı altında siz haçlıların, kâfirlerin, mürtetlerin köleliğini yapıyorsunuz. Siz şimdiye kadar gazetelerinizde, neşriyatlarınızda Müslümanların mukaddesatına saldırmanın dışında Yahudilere veya Hıristiyanlara yönelik herhangi bir saldırı yaptınız mı? Sizin düşmanlığınız daima Müslümanlara ve İslam’ın mukaddesatına yöneliktir. Maksadınız bu milletin dini ortadan kaldırmaktır. Çünkü size bu emri batılı efendileriniz Rusya, Amerika ve Avrupa vermiştir. Tarihte bunlar kadar kendi halkına ve onun mukaddesatına düşmanlık yapan görünmemiştir.” diye konuştu.

"BU SALDIRILARINIZDAN VAZGEÇİN"

“Peygamber sevdalısı bu halk sizin saldırılarınızı, küstahlığınızı kabul etmeyecektir." diyen Şimşek, sözlerine şöyle devam etti: Eğer ki İslam’a, Müslümanların mukaddesatına saldırmaktan vazgeçmezseniz, Peygamber Sevdalıları size haddinizi bildirecektir. Bu ülkede Peygamberi ve İslam’ı sahipsiz sanmayın. Gerekirse bu uğurda ölümü göze alacak nice Muhammed Bin Mesleme’ler vardır. Sizi uyarıyoruz! bu saldırılarınızdan vazgeçin. Hiç kimse İslam’a ve Müslümanlara saldırmakla kazançlı çıkmamıştır. Siz de kaybetmeye mahkûmsunuz.”

Daha sonra Peygamber Sevdalıları Platformu Batman İl Koordinatörlerinden Nurettin Teymur, basın açıklamasını okudu.

PKK çizgisinde yayın yapan Özgür Gündem Gazetesi'nde, ucubelikten de öte İslam'ın kutsallarını hedef alan bir karikatür yayınlandığını belirten Teymur, "Halil İncesu imzasıyla çizilen söz konusu karikatürde, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in kadınlarla ilgili "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadis-i şerifine atıf yapılarak hakaret edildi. Tabi bu gazete ve karikatüristi Halil İncesu'nun İslam'ın kutsallarına ilk hakareti değil. Daha önce de Hz. Âdem ve Havva'yı çok uygunsuz bir şekilde karikatürize ederek hakaret etmişlerdi.” dedi.

"DEFALARCA HAKARET ETTİLER"

Daha önceleri de Marksist yapının türevi olan kimi kuruluşlar tarafından defalarca İslam'ın kutsallarına hakaret edildiğini söyleyen Teymur, “Silopi'de çarşaflı kadınları zincirleyerek tesettürlü kadınlara hakaret etmiş, ardından aynı sahne Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin desteklediği bazı sergilerde de devam etmişti. İslam'ın şiarlarına hakaretlerin yapıldığı başka bir programda kadınların taşıdığı; “Toplumsal bir Kâbustur Namus” afişleri de dikkat çekmişti. Söz konusu programda, HDP ve DBP Silopi İlçe Eş Başkanları, Sözde Barış Meclisi Anneleri, Kurdi-Der üyeleri ve KESK’li kadınlar da yer almıştı.” diye belirtti.

Malum zihniyet tarafından daha önce yapılan saldır ve hakaretleri de hatırlatan Teymur, basın açıklamasına şöyle devam etti: “Yine geçtiğimiz yıl Diyarbakır'ın HDP'li Yenişehir Belediyesi, daha önce Danimarka'da yayınlanan ve İslam dünyasında büyük infiale neden olan Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri, kentin en işlek caddelerindeki billboardlara asma cüretini göstermişti. 2015 yılında, Van’ın İpekyolu Belediyesi Kadın Kurulu tarafından Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Sanat Parkı’na, Hz. Muhammed karşıtlığını içeren bir pankart asılmıştı. Parkın yol tarafına asılan ve üzerinde "Em Ne Emanet in, Em Jin in" yani "Biz kimsenin emaneti değiliz, biz kadınız"  yazısının olduğu pankartın, Hz. Muhammed’in "Kadınlar size Allah’ın emanetidir" hadisini hedef alarak asıldığı görülmüştü.”

Dünden bugüne yaşanan bu hakaretlere verilen tüm tepkilere rağmen PKK bileşenlerinin hâlâ pervasız bir şekilde İslam'ın kutsallarına saldırmasının büyük bir provokasyon olduğuna dikkat çeken Teymur, “Malum zihniyetin, gün geçtikçe İslam'a düşmanlıklarını alenileştirdiği görülüyor. Ahlaksız grup ve kişilerle geliştirdikleri ilişki ve ittifaklar sonucu zihinsel ve ahlaksal bir çürüme içerisinde olan bu cenah, bir yandan Müslüman Kürt Halkını kandırmak amacıyla din kisvesi altında faaliyet ve etkinlikler yaparken, diğer yandan da İslami değer ve mukaddesatlara hakaret etmekten geri durmamaktadır. Dini değer ve kutsallara, hele hele Yüce Rabbimizin dünya ve ahiret saadetimiz için bize rahmet olarak gönderdiği Hz. Muhammed (sav)'e hakaret etmek ne sanatsal faaliyet ve ne de düşünce özgürlüğüdür. Bu açıkça İslam ve Peygamber düşmanlığıdır. Bu, Avrupa ve Amerika'da Müslümanlara yönelik olarak gitgide yaygınlık kazanan 'İslamofobi'nin yerli versiyonudur. Bunu yapanlar aynı zamanda nefret suçu işlemektedirler.” ifadelerini kullandı.

Son yaşanan süreçte Kürt halkının yaşam hakkını hedef alan zihniyetin, toplumun en büyük kutsallarına saldırmalarının kamuoyu tarafından şaşkınlıkla izlendiğini vurgulayan Teymur, “Müslümanların kutsallarına hakaret etmeyi marifet ve sanat zanneden bu alçak güruh bilmelidir ki; Müslümanlar sizin hakaretlerinize katlanmak zorunda değiller. Bu ülkede ne İslam ne de İslam’ın kutsalları sahipsiz değildir. Burası Fransa hiç değildir. İslam’a ve İslam’ın değerlerine saldırmaktan artık vazgeçin. Sahabelerin Allah Resulüne bağlılığı gibi bir bağlılık içerisinde olmalıyız. Sahabelerin Onu muhafaza ettiği gibi muhafaza etmeliyiz. Eğer biz Müslümanlar olarak bu hakaretlere karşı sesimizi yükseltmezsek,  Allah ve Resulü'nün bizden davacı olacağını unutmamalıyız.” açıklamasında bulundu.

"EVLERİNİZE SOKMAYIN"

Hiç kimsenin kutsallarına dil uzatmasına müsaade etmemesi gerektiğini belirten Teymur, konuşmasını şu ifadelerle bitirdi: “Her fırsatta dinine, peygamberine hakaret eden bu zihniyet seni temsil etmiyor. Dinine, peygamberine düşman olanlar senin dostun olamaz. Belki dost postuna bürünmüş bir kurt olabilir ancak. Bu nedenle bir an önce kendine gel dinine, peygamberine hakarete sessiz kalma, imanını riske atma. Peygamber Sevdalıları olarak bu hakareti bir kez daha lanetliyoruz. Yüreğinde zerre miktarı Allah ve Peygamber aşkı olan herkesi Özgür Gündem adlı İslam ve Peygamber düşmanı gazeteyi boykot etmeye, bu gazeteyi evlere ve işyerlerine sokmamaya davet ediyoruz. Efendimiz (sav)'e yapılan bu saygısızlığı kınamak ve lanetlemek amacıyla tüm Peygamber Sevdalısı halkımızı, tepkilerini ortaya koymak için meydanlara çıkmaya ve yapılacak eylemlere yoğun katılım göstermeye çağırıyoruz."

Basın açıklamasının ardından öfkeli halk, Özgür Gündem Gazetesi’ni ateşe vererek, protesto etti. 

Yorumlar