Bartın'da demokrasi nöbeti sürüyor

Bartın'ın Ulus ilçesinde aralarında kepçe, itfaiye, kamyon ve otomobillerden oluşan 300 araçlık konvoy ile FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterildi

Google Haberlere Abone ol
Bartın'da demokrasi nöbeti sürüyor
Bartın'ın Ulus ilçesinde kepçe, itfaiye, kamyon ve otomobillerden oluşan 300 araçlık konvoy ile FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterildi.

İlçe girişinde oluşturulan konvoy, Türk bayraklarıyla donatıldı. İlçe merkezinde korna çalarak tur atan kepçe, itfaiye, kamyon ve otomobillerden oluşan yaklaşık 300 araçlık konvoy, Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe gecesinden itibaren ilçe halkı olarak meydanlara indiklerini söyledi.

Vatandaşların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının ardından "Hainliğe dur" dediğini ifade eden Uzun, "Nöbetin son gününe kadar buradayız. Milletimiz, ülkenin her yerinde nöbette. Bu milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Çok onurlu bir davranış sergiledik." dedi.
Uzun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenleyeceği mitinge siyasi parti genel başkanlarını davet etmesinin önemli olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Meydanda partili partisiz burada. Yenikapı'da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılacak mitinge tüm milletimizin ve özellikle muhalefet partisi liderlerinin katılması onların büyüklüğünü gösterir. Katılımları, düşmana karşı sergilenecek önemli bir davranıştır. Birlik ve beraberliğimizi tüm dünya görecek."

Yorumlar