Bakan Akdağ Siirtte incelemelerde bulundu

Bakan Akdağ, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ile maden faciasının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Akdağ Siirtte incelemelerde bulundu
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şirvan ilçesindeki maden faciasında enkaz altındaki işçiler için yürütülen arama kurtarma çalışmalarında, krokilere ve işçilerin çalıştığı belirtilen yerlere odaklanıldığını belirterek, "Burada teknik elemanlar yapılması gerekeni en üst düzeyde gerçekleştiriyorlar. Temennimiz en kısa zamanda göçük altındaki işçilerimize, kardeşlerimize ulaşılması." dedi.

Bakan Akdağ, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve AFAD Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ile maden faciasının yaşandığı bölgede gerçekleştirdiği incelemelerin ardından AFAD Kriz Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.
Bölgedeki temasları kapsamında ilk etapta toprak altında kalan işçilerin yakınları ile uzun bir görüşme yaptıklarını ifade eden Akdağ, ailelerle meseleyi değerlendirdiklerini vurguladı.
Ailelerin, devletin gayretiyle meseleye müdahale edildiğinin farkında olduğunu dile getiren Akdağ, sahada yoğun bir çalışma yürütüldüğüne işaret etti.

Akdağ, "Çalışmalar 24 saat esasıyla 12 ekskavator, 2 dozer, loder ve 25 kamyonla yürütülüyor. Bir taraftan teknik olarak göçük altıdaki kardeşlerimize ulaşılmaya çalışılırken, diğer yandan çalışanların da güvenliğine azami dikkat edilerek çalışma yapılıyor." diye konuştu.
Uzman ekiplerin yapılması gerekeni en üst düzeyde gerçekleştirdiğini belirten Akdağ, bu kapsamda çok sayıda uzman ekibin bölgede bulunduğunu aktardı.

ELDEKİ KROKİLERE ODAKLANILMIŞ DURUMDA

Akdağ, AFAD ekiplerinin olayın hemen ardından bölgeye geçtiğini anımsatarak, "Eldeki krokilere ve işçilerimizin çalıştığı belirtilen yerlere odaklanılmış durumda. Burada teknik elemanlar yapılması gerekeni en üst düzeyde gerçekleştiriyorlar. Temennimiz en kısa zamanda göçük altındaki işçilerimize, kardeşlerimize ulaşılması." ifadelerini kullandı.

Hükümet olarak bölgedeki çalışmaları yakından takip ettiklerine işaret eden Akdağ, durumu Başbakan Binali Yıldırım'a da aktaracaklarını bildirdi.

ÜSTTEKİ YÜK AZALTILMAYA ÇALIŞILIYOR

"Olayın yönetimini takip etmek için hükümetimiz adına buradayım." diyen Akdağ, şunları kaydetti:

"Gördüğüm o ki; işini iyi bilen uzmanlar çalışıyor. Bir taraftan profesyonellikle öbür taraftan da ciddi bir şefkat ve amatör bir ruhla çalışıyorlar. İş noktasında profesyonel bir ekip ama çalışırken de amatör ruhla ve 24 saat esası ile çalışıyorlar. Üstteki yük azaltılmaya çalışılıyor. Tedbir amaçlı Devlet Su İşlerine ait iş makineleri de bölgeye getirildi ancak çalışma yürütecek araç sayısı alanın yapısı itibarıyla sınırlı. İstediğiniz kadar iş makinesi olsun hepsini birden o alana sokamazsınız."

Yorumlar