'Atla' diyen kadınlar poliste konuştu, mahkemede inkar etti

Boğaziçi Köprüsü'ndeki intihar olayında etkileri olduğu için gözlatına alınan kadınlar polis ifadesinde suçlarını itiraf ettiler; ancak mahkemede ifade değiştirdiler. Müzakereci polis ise, kadınların müdahalesiyle adamın kendini denize attığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
'Atla' diyen kadınlar poliste konuştu, mahkemede inkar etti

Son Haberler Logo

İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar eden adamı, intihara teşvik ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan iki kadın serbest bırakıldı. Kadınların, gözaltındayken verdikleri ifadeleri basına yansıdı. Kadınlar ifadelerinde, intihar eden adamı etkilediklerini itiraf ettiler. Kadınlardan birinin, "boşboğazlık ettik" dediği öğrenilirken; müzakereci polis ise, kadınların açıkça intihara neden olduklarını açıkladı. Müzakereci polis, intihar eden adamın tam da ikna edilmek üzere olduğunu, o sırada kadınlardan birinin "atla" dediğini ve adamın da "atla ha" diyerek kendini bıraktığını söyledi. Kadınların polisteki ifadeleriyle ile savcılıktaki ifadeleri birbirini tutmadı.

SERBEST BIRAKILAN KADINLAR: BOŞBOĞAZLIK ETTİK

Boğaziçi Köprüsü'ndeki intiharla ilgili gözaltına alınan kadınların polisteki ifadelerinde, "Boşboğazlık ettik o sözleri söyledik" dediği öğrenildi. Ancak Hülya U. ve Merve Ö.'nün savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde ise suçlamaları reddettikleri belirtildi. Kadınların sözleri üzerine "Atla ha" diyerek kendini boşluğa bıraktığı kaydedilen Erol Çetin'in 4 yıl önce de intihara teşebbüs ettiği ancak eniştesi tarafından ikna edildiği ortaya çıktı.

Boğaziçi Köprüsü'nde önceki gün sabah saatlerinde köprü korkuluklarına çıkan 45 yaşındaki Erol Çetin intihar etmek istedi. Olay yerine gelen müzakereci polis, 45 dakika boyunca Erol Çetin'i ikna etmek için uğraştı. Polisin ikna ettiği Erol Çetin o sırada olay yerinden otomobille geçen Hülya U. (49) ve Merve Ö.'nun (27) “Saatlerdir senin yüzünden trafikte bekliyoruz. Atlayacaksan atla" şeklinde tepki gösterdiği öne sürüldü. Alkollü olduğu öne sürülen Erol Çetin'in de bu sözler üzerine “Atla ha" diyerek kendini bir anda boşluğa bıraktığı iddia edildi.

Bunun üzerine müzakereci polis de kadınların içinde bulunduğu aracı meslektaşlarına bildirdiği öğrenildi. Olay günü gözaltına alınan 2 kadın dün, “İntihara teşvik etmek" suçundan sevk edildikleri mahkemece adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

POLİSTE BAŞKA MAHKEMEDE BAŞKA

Polis tutanaklarına geçen ifadelerine göre Hülya U. ve Merve Ö.'nün “Boşboğazlık ettik o sözleri söyledik" şeklindeki ifade verdikleri öğrenildi. Ancak Hülya U. ve Merve Ö. savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde ise suçlamaları reddettikleri belirtildi. Öte yandan Erol Çetin'in 4 yıl öncede intihara teşebbüs ettiği ancak eniştesi tarafından ikna edildiği kaydedildi.

Yorumlar