Asırlık cam takılar göz kamaştırıyor

Gaziantep'te Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesinde sergilenen ve 2. ile 3. yüzyıldan kalma mezarlarda bulunan el yapımı cam kolye, bilezik ve yüzükler göz kamaştırıyor

Google Haberlere Abone ol
Asırlık cam takılar göz kamaştırıyor

Gaziantep'teki tarihi Antep Kalesi civarında üç eski Antep evinin restorasyonuyla oluşturulan Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesinde sergilenen ve 2. ile 3. yüzyıldan kalma mezarlarda bulunan el yapımı cam kolye, bilezik ve yüzükler göz kamaştırıyor.

Cam eserler ile altın, bronz, gümüş ve toprak yapıların da yer aldığı müze, Roma, Bizans ve İslam dönemlerine ait 7 bin esere ev sahipliği yapıyor.

Cam Eserler Müzesi sorumlusu arkeolog Gökhan Köse, Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesindeki eserlerin 20 yıllık bir emek sonucu ortaya çıkarıldığını belirtti.

Müzenin yıllık 25 bin ziyaretçisi olduğunu aktaran Köse, çoğunluğu cam eserlerin oluşturduğu müzedeki cam takıların yüzeysel bir işçilikle yapıldığını söyleyerek,"Cam boncuk tekniğini kullanmışlar. Bazı bilezikler burma modelinde yapılmış. Bilezikleri daha çok düz. Buradaki cam takılar genelde mezarlıklardan çıkartılıyor. O zamanda yaşayan insanlar öldükten sonra dirilip tekrar yaşayacaklarına inandıkları için ziynet eşyalarıyla süslenip gömülüyorlardı" şeklinde konuştu.

Yorumlar