Ankara'da 'asılsız ihbar terörü'

Ankara'da bombalı saldırılardan sonra zaten diken üstünde yaşayan vatandaşlar, sosyal medya üzerinden provokatörler tarafından yapılan asılsız ihbar terörüne maruz kalmış durumda. Bugün gün boyunca asılsız ihbarlar yapılarak halkı tedirgin edildi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da 'asılsız ihbar terörü'

Son Haberler Logo

Ankara Kızılay'daki saldırıdan sonra devreye giren provokatörler, asılsız bomba ihbarlarıyla vatandaşların huzurunu kaçırmaya başladı.

Saldırıdan sonra zaten diken üstünde yaşayan vatandaşları huzursuz eden ihbarlar bugün Ankara'da gün boyunca polisi alarma geçirdi. Bugün defalarca yapılan asılsız bomba ihbarlarından sonra valilik ve emniyet üst üste açıklamalarda bulundu, yapılan ihbarların asılsız olduğunu bildirdi.

Akşam saatlerinde asılsız ihbarlardan biri daha yapıldı. Asılsız ihbarın adresi bu kez Tunalı Hilmi Caddesi ve Kuğulu Park oldu.

Asılsız ihbarları sosyal medya üzerinden yayan provokatörler, buralarda yaşayan vatandaşları tedirgin etti. İhbar ve söylentilerden sonra buralardaki insanlar başka yerlere akın etti.

Öte yandan Kuğulu Park'a kuğuları seyretmeye gelen insanlar da bombalı saldırı olacak söylentisi üzerine gelmediler.

Parktaki banklar boşalırken, çevredeki kafeler ve iş yerleri de erken kepenk kapatınca ünlü cadde ıssızlaştı.

AVM'LERE ASILSIZ BOMBA İHBARLARI

Sabah saatlerinde de alışveriş merkezlerine yönelik bomba ihbarları yapıldı. Tedirgin olan halk buraları da boşalttı. İhbarlar üzerine güvenlik güçleri AVM'lerin önünde alarm durumuna geçti.

Asılsız bomba ihbarları üzerine bir açıklama yapan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, iddiaların asılsız olduğunu, halkın bu tip söylentilere inanmaması gerektiğini söyledi.

ANKARA EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Ankara Emniyet Müdürlüğü de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. İhbarların halk arasında infiale yol açmak için yapıldığını bildiren Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

15.03.2016 günü son bir saat içerisinde 'Ankara Gordion AVM’de iki terörist yakalandı' ve 'Bomba yüklü araç yakalandı' şeklinde sosyal medyada yer alan haberler asılsız olup; bu tarz haberlerin vatandaşlarımız üzerinde infial yaratmaya yönelik yapıldığı tespit edilmiştir. Ankara Emniyet Müdürlüğü olarak görev ve çalışmalarımız hassasiyetle yürütülmektedir. Resmi bir açıklama yapılmadıkça vatandaşlarımızın bu ve buna benzer sosyal medyada çıkan haberlere itibar etmemesi gerekmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Yorumlar