Ankara Tren Garı'ndaki terör saldırısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara Tren Garı'ndaki terör saldırısında yaşamını yitirenlerin mezarlarını aileleriyle ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Tren Garı'ndaki terör saldırısı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ankara Tren Garı'ndaki terör saldırısında yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret ederek, "Masum gençleri katleden, düğüne bomba atan, İstanbul'da, Ankara'da birçok yerde katliam yapan bu katil sürüsüne karşı, Türkiye'nin topyekun mücadele etmesi gerekiyor." dedi.

Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, partililer ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla, Malatya Şehir Mezarlığı'na giderek, mezarlara karanfil bıraktı.

Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, terör saldırısında hayatını kaybeden CHP Gençlik Kolları üyelerini rahmetle andıklarını belirterek, arkadaşlarının birer barış güvencini olduğunu ifade etti.
Veli Ağbaba, "Maalesef onlar bu bölgeye yerleşmiş katil sürüsü tarafından katledildi. Onların anılarını her zaman yaşatacağız, katillerinin izini sürmeye devam edeceğiz. Artık onlar sadece ailelerinin evlatları değil, tüm Cumhuriyet Halk Partililerin bütün Malatyalıların evlatları. Onlar bizim de evlatlarımız, kardeşimiz, çocuklarımız." diye konuştu.

Ağbaba, bu acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunarak, sözlerine şöyle devam etti:
"Hep uyardık ama maalesef en son Gaziantep'te bir düğüne saldıracak kadar barbarlaşan bu katil sürüsü, bu çete eylemlerine devam ediyor. Türkiye bu çeteye karşı Cerablus'ta operasyon yapıyor ama kendi sınırlarındaki bu çeteye operasyon yapmayı aklına getiremiyor. Hükümete çağrımızdır, adreslerini biliyorsunuz, bu çeteye Gaziantep'te, Adıyaman'da, Türkiye'nin her yerinde yerleşmiş eli kanlı bu çeteye operasyon yapmasını bekliyoruz. IŞİD'le mücadele edeceksen önce Türkiye'den, kendi içinden başlar. En iyi de sen biliyorsun nerede olduklarını bu katil, barbar sürüsünün. Mutlaka bu mücadele sürmelidir. O çete sadece bizim değil bütün insanlığın düşmanıdır. Masum gençleri katleden, düğüne bomba atan, İstanbul'da, Ankara'da birçok yerde katliam yapan bu katil sürüsüne karşı Türkiye'nin topyekun mücadele etmesi gerekiyor."
Ağbaba, ailelere başsağlığı dileyerek, "Onların seslendirmeye çalıştığı şey, barıştı, kardeşlikti, dostluktu. Biz onların adına bu sesleri duyuracağı ve onların anısını yaşatacağız." ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Enver Kiraz ise terör saldırısının üzerinden 11 ay geçtiğini belirterek, "Bugün arkadaşlarımızın mezarı başındayız. Onları tekrar saygıyla anıyoruz. Onlarla bizlerle verdiği mücadeleyi unutmayacağız. Onlar adına bu ülkeye barışın gelmesi noktasında her türlü katkıyı sunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Yorumlar