Ankara Garı'nda ölenler Malatya'da anıldı

Hayatını kaybedenler terör saldırısının altıncı ayında Malatya'da anıldı

Google Haberlere Abone ol
Ankara Garı'nda ölenler Malatya'da anıldı

Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015'te düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 103 kişi, saldırının altıncı ayında Malatya'da anıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP üyeleri ve terör saldırısında hayatını kaybedenlerin bazı yakınları, merkez Yeşilyurt ilçesi Şeyh Bayram Mahallesi'nde ölenlerin anısına "Barış Parkı" adı verilen alanda düzenlenen anma töreninde mum yakıp, parka karanfil bıraktı ve 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Ağbaba, yaptığı konuşmada, "Kim masum insanları katlediyorsa, siyasi görüşü, kimliği ne olursa olsun o katildir." dedi.

Saldırıda gencecik çocukların katledildiğini belirten Ağbaba, şunları kaydetti:

"Maalesef hesabı sorulamadı, katilleri bulunamadı, katillerin arkasındaki güç bulunamadı. Bu olayı unutturmayacağımızı ve takip edeceğimizi herkesin bilmesi gerekiyor. Bizi terörle, CHP'yi terörle bir araya getirmeye çalışan anlayışa da 'eğer terörist arıyorsan 10 Ekim'deki katliama destek veren, onları kutsayan insanlara bak' diyoruz. Eğer terörist, eli kanlı katil arıyorsan 10 Ekim'de o çocukların, gençlerin üzerine gaz bombası atan anlayışta ara diyoruz. Barış isteyen hiçbir insan hiçbir zaman şiddete, teröre evet dememiştir ve her zaman şiddeti, terörü kınamış ve kınamaya devam edecektir."

Ağbaba, belediye meclisinin kararıyla bulundukları noktaya "Barış Parkı" adı verildiğini anımsatarak, parkın gençlerin anısına yakışır bir alan olarak düzenlenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yorumlar