Ankara'dan Şırnak'a duygulandıran mektup

Keçiören'de ortaokul 5. sınıf öğrencisi Elif'in, terör örgütüyle mücadele eden güvenlik güçlerine gönderdiği mektup, Şırnak'ta görevli Jandarma Komando Yüzbaşı amcasına ulaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'dan Şırnak'a duygulandıran mektup
Keçiören'de ortaokul 5. sınıf öğrencisi Elif'in, terör örgütüyle mücadele eden güvenlik güçlerine gönderdiği mektup, Şırnak'ta görevli Jandarma Komando Yüzbaşı amcasına ulaştırıldı. Küçük Elif'in güvenlik güçlerine hitaben yazdığı mektubu okuyan amcası, gözyaşlarına hakim olamadı.

Türkiye'nin farklı yerlerinden, terörle mücadele eden güvenlik güçlerine gönderilen bir koliden, hazırlanan hamur işi yiyeceklerin yanı sıra Ankara Keçiören'de oturan ortaokul 5. sınıf öğrencisi Elif'in mektubu da çıktı.

Mektubun bir askerin yeğenine ait olduğu anlaşılınca, Elif'in mektubu, Elazığ Jandarma Özel Harekat Birliğinde görev yapan ve terörle mücadele kapsamında Şırnak merkezde görevlendirilen Jandarma Komando Yüzbaşı amcasına ulaştırıldı.

Üzerinde sadece Elif yazan ve soyadı bulunmayan zarfı açan Yüzbaşı Metehan, küçük Elif'in nereye gittiğini bilmeden güvenlik güçleri için yazdığı mektubu okudu.

"Size bu mektubu Ankara Keçiören'den yazıyorum" ifadeleriyle başlayan mektubunda, ortaokul 5. sınıf öğrencisi olduğunu anlatan Elif, güvenlik güçlerine, "Çok güzel bir görev yapıyorsunuz ama çok tehlikeli. Vatanımızı düşmanlardan koruyorsunuz. Geceleri uyumayıp belki de nöbet tutuyorsunuz. Kim bilir belki de nöbet tutma uğruna can veriyorsunuz. Vatan ve millet uğruna genç yaşınızda şehit oluyorsunuz." diyordu.

Elif, mektubunda "Sizler bizim amcalarımız ve ağabeylerimizsiniz. Sizler sayesinde evimizde rahat uyuyor, okulumuza güvenle gidiyoruz. Çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Anneniz, babanız, eşiniz ve çocuğunuz umut içinde sizi bekliyor. Bunu sakın unutmayın. Vatan sevgisinin her şeyin üzerinde olduğunu bir kez daha anlıyorum. Çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Sizler sayesinde evimizde rahat uyuyor, okulumuza güvenle gidiyoruz. Atatürk şimdi hayatta olsaydı sizinle sonsuza kadar gurur duyardı. Tüm asker abilerime selamlar gönderiyorum. Vatan sizin gibi yiğitlere emanettir. Hoşçakalın." ifadelerine yer verdi.

Mektubu yeğeninin yazdığını anlayan Jandarma Komando Yüzbaşı amca ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Yorumlar