28 Şubat Davası'nda tanıklar dinlendi

103 sanığın yargılandığı davada, eski Devlet Bakanı Saygın ile eski DYP milletvekilleri Denizkurdu ve Köse tanık olarak ifade verdi

Google Haberlere Abone ol
28 Şubat Davası'nda tanıklar dinlendi
28 Şubat dönemine ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan 103 sanığın yargılandığı davada, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın ile eski Doğruyol Partisi (DYP) milletvekilleri Hasan Denizkurdu ve İsmail Köse'nin tanık olarak ifadesine başvuruldu.

Davaya bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 54. Hükümet döneminde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı görevinde bulunan Saygın ile 20'nci dönem DYP İzmir Milletvekili Denizkurdu ve 20'nci dönem DYP Erzurum Milletvekili Köse'nin ikametgahının İzmir olması nedeniyle tanık olarak beyanlarının alınması için İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazdı.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınan Saygın, Denizkurdu ve Köse'ye "54. Hükümetin istifasında sanıkların doğrudan ya da dolaylı yoldan baskı, cebir veya şiddeti var mıydı?, 54. Hükümetin istifası konusunda bildiğiniz herhangi bir husus var mıdır? Partinizden istifa etmeniz sağlayan sebepler nelerdir? Bakan ya da milletvekilleri herhangi bir kesimden tehdit aldı mı şantaja maruz bırakıldı mı? Milletvekillere, partilerinden istifa etmeleri yönünde bazı asker kökenli kişiler tarafından para teklifi yapıldı mı? Türkiye'de gerçekleşen darbelerin yurt dışı kaynaklı olduğunu düşünüyor musunuz?" şeklinde sorular yöneltildi.
Saygın, Denizkurdu ve Köse ifadelerinin ardından adliyeden ayrıldı.

Yorumlar