Bartın'daki FETÖ/PDY davası

- FETÖ'nün ildeki kadın yapılanmasından sorumlu olduğu öne sürülen tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Bartın'daki FETÖ/PDY davası

BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "kadınlardan sorumlu il imamı" olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, FETÖ'nün "kadınlardan sorumlu il imamı" olduğu iddia edilen ve "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan yargılanan tutuklu sanık Rukiye Çoban, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Çoban, "dosyalarıyla gereği gibi ilgilenmedikleri, savunma hazırlığında ziyaretine gelerek yardımcı olmadıkları ve mahkeme huzurunda kendisini iyi temsil edemedikleri" gerekçesiyle avukatlarını azlettiğini belirterek, dosyasıyla yeni bir avukatın ilgileneceğini söyledi.

Sanık Çoban, 15 aydır tutuklu bulunduğu cezaevinde sürekli sinir krizi geçirdiğini ileri sürerek, "Hakkımda dava açıldığında 3 ay tutuksuz yargılanmış ve bu süreçte duruşmalara katılmıştım. Suçsuz olduğum için kaçmayı düşünmedim, kendimi ifade etmek istedim. 2 çocuk annesi olarak mağdurum. Beraatimi veya adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianame

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, örgütün ildeki kadın yapılanmasından sorumlu olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık hakkında, "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Yorumlar