Kurtlar Vadisi'ne lincin altında yatan sebepler YORUM

Arşiv kurcaladılar, sahte delil ürettiler. Kimse kulağının üstüne yatmasın, 15 Temmuz'dan önce herkes bir darbe olabileceğini dillendiriyordu. Ki öncesinde de darbe benzeri girişimler oldu. 

Google Haberlere Abone ol
Kurtlar Vadisi'ne lincin altında yatan sebepler YORUM
Osman Hulisi Boyraz / Sonhaberler 

Kurtlar Vadisi ile ilgili bir flood yapma ihtiyacı hissettim. Çünkü meseleyi sadece bir dizi meselesi olarak görmüyorum. Medyada ve sosyal medyada bir linç var. 

Bu lincin altından pis kokular geliyor. Bu dizi Tr'de 13 yıldan bu yana yayınlandı. Bir çok şeyi gündemden önce işlediler ardından o şeyler gündeme geldi. Bu bir başarıdır! Bununla birlikte Ortadoğu'da büyük bir izleyici kitlesine sahip oldu. Bu da Tr adına önemli bir yumuşak güç anlamına geliyor. Hala bölgede Erdoğan'dan sonra en popüler Türk, P. Alemdar karakteri. Bugüne geldiğimizde, Melih Gökçek'in hamisi olduğu kanal bir linç başlattı ve diziyi darbecilikle, Erdoğan'a kastla itham etmeye başladı. Arşiv kurcaladılar, sahte delil ürettiler. Kimse kulağının üstüne yatmasın, 15 Temmuz'dan önce herkes bir darbe olabileceğini dillendiriyordu. Ki öncesinde de darbe benzeri girişimler oldu. 

Gündemi takip etmesiyle bilinen hatta gündemden önce bazı şeyleri işlemesiyle bilinen bir yapımın, birçok kişinin dilinde olan darbeyle ilgili domain alması çok anormal değildir.  Hele ki darbenin failleri ve destekçilerinin önemli bir kısmı hala elini kolunu sallayarak dolaşırken, tüm medya gücüyle suçu olmayan bir yapıma yüklenmek büyük bir yanıltmaca. 

Aynı zaman dilimi içerisinde Kurtlar Vadisi, 17 Aralık'tan iki hafta sonra bu konuyu dizide işlemiş ve paralelin ihanetini açıkça ortaya koyarak tarafını belli etmişti. Yani mücadelenin başında paralele karşı durmuştu. Günün sonunda paralelin kaybettiği ortaya çıkınca zaferden nemalanan Nihat Doğan gibi tipler o günlerde hiçbir şey yapmıyordu.  Şimdi bugüne gelmeden önce bir noktaya daha değinelim. 

Senaristi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a canlı yayında küfreden Behzat Ç. dizisi, sırf kamuoyu oluşturmak için ATV'de yayınlanacak. Buna karşılık, Ortadoğu'da TR'nin politikalarını halklara dizi yoluyla anlatıp benimsetecek güce sahip olan Kurtlar Vadisi, Melih Gökçek'in sahibi olduğu kanal eliyle boğulmaya çalışılıyor. Musul operasyonunun başladığı bugün de, özellikle de içine girdiğimiz bu konjonktürde, Türkiye'nin Ortadoğu halklarına kendisini anlatabilmesi için Kurtlar Vadisi'ne ihtiyacı var. 

Gündemi takip eden bir dizi olması hasebiyle 7 Şubat MİT'e darbe girişimiyle ilgili ve Cumburbaşkanı Erdoğan'a suikastle ilgili konulara da değinmişti Kurtlar Vadisi. Bizzat Başbakan karakteri dizide işlenmiş ve suikast girişimi anlatılmıştı. Böyle bir gerçeklik varken, bugün uygulanan bu linç iyi niyetli olarak görülemez.

Yorumlar

Mecit yiğit Kurtlar vadisi ilk çıktığı günden beri izliyorum iyi bir izleyicisiyim bu diziyi sadece vurdu kırdı gözüyle izlemedim hiç bu dizi bir çok şeyi anlatıyor bilgilendiriyor insanları tabi anlayana d
Kadriye Uzlu .
muteferrika It Ururkervanyururdevampolatalemdar
muteferrika Dort capsule
Sadagat Çok güzel ve yerinde bir yazı olmuş. Lakin bir az daha aça bilirdiniz ve daha keskin yazabilirdiniz. Amma güzel olmuş. Elinize ve kaleminize sağlık.