Kürt halkı HDP/PKK'ya kırmızı kart gösterdi

Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ceylan, Kürt halkının HDP/PKK’ye kırmızı kart gösterdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kürt halkı HDP/PKK'ya kırmızı kart gösterdi

 

Son Haberler Logo

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ceylan, son günlerde yaşananları Kürt tarihinin en feci olaylardan biri olarak gördüğünü söyledi. Kürt halkının yaşanan olaylardan çok ciddi zararlar gördüğünü ve görmeye devam ettiğini kaydeden Ceylan, olayların kesinlikle Kürtlerin lehine olmadığını ifade etti.

İlkha'ya konuşan Ceylan, devletin eksiklikleri olmakla birlikte çözüm sürecini PKK’nin bozduğuna inandığını aktaran Ceylan, “Şuan Silopi’den, Cizre’den, İdil’den, Nusaybin’den, Sur’dan ve Mardin’den binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı. Binlerce öğrenci okuluna gidemiyor. Bunların büyük bir kısmı evsiz yurtsuz kaldı. Şuan Kürt halkı huzursuzdur ve bu huzursuzluğun temel kaynağı uygulanan çukur politikalarıdır.” dedi.

"BÖLGE ÇUKUR POLİTİKALARINA BIRAKILMAMALI"

Şuan bölgede yaşanan olaylar nedeniyle büyük bir yıkımın yaşandığına dikkat çeken Ceylan, bu yıkımın halk tarafından tamir edilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Yıkılan yerlerin yeniden inşası için devletin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğine işaret eden Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Düşünün ki ömrünüzü geçirdiğiniz evinize gidiyorsunuz ve o ev yerinde değil. Ya da kurşun ve şarapnel parçaları yüzünden delik deşik olmuş. Bu insanın hayatında yaşayabileceği en büyük anılarından biridir. Bölge artık çukur politikası güdenlere ve halka zarar verenlere bırakılmaması lazımdır.

Demirtaş'ın Sur’a yürüyüş çağrısını ve halkın bu çağrıya itibar etmemesini de değerlendiren Ceylan, “Bu gelişme PKK ve HDP dahil türevlerinin ve ona destek verenlerin, halka rağmen politika sürdüremeyeceklerini ortaya koymaktadır. Aslında bu olay önceki gün Diyarbakır'da gerçekleşti ama daha önce de Kızıltepe’de ve Derik’te gibi başka yerlerde de benzer olaylar oldu. Halkı sokağa çağırmak 6-8 Ekim olayları gibi yeniden galeyana getirmek, sokakları işgal etmek, devlete karşı gövde gösterisi yapmak yönünde çağrılar yapıldı. Ancak bunların hiçbirisi tutmadı. Halk kesinlikle kandan gözyaşından, yıkımdan ve şiddetten yana değildir. Halk şiddete, silahlı mücadeleye kırmızı kart göstermiştir. Sur'un sokaklarını, binlerce yıllık camileri yıkarsanız, binlerce insanı yerinden yurdundan ederseniz, binlerce eve zarar verirseniz bu kesinlikle hak talebi değildir. Bu kesinlikle Kürt halkının arzusu değildir. Kürt halkı bunu istemiyor.” diye konuştu.

Yorumlar