Tatvan’da “Özel yeteneklilerde destek eğitim odası farkındalık” eğitimi verilecek

Bitlis’in Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki öğretmenlere yönelik olarak “Özel yeteneklilerde destek eğitim odası farkındalık” eğitimi verilecek.Eğitim görevlileri Sercan Şıvkın ve Necip Çoban tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Tatvan’da “Özel yeteneklilerde destek eğitim odası farkındalık” eğitimi verilecek

Bitlis’in Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki öğretmenlere yönelik olarak “Özel yeteneklilerde destek eğitim odası farkındalık” eğitimi verilecek.

Eğitim görevlileri Sercan Şıvkın ve Necip Çoban tarafından 25 Ekim-22 Kasım 2017 tarihleri arasında verilecek olan eğitim programıyla ilgili bilgi veren Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, 14 grup halinde verilecek olan eğitimlerden toplam 380 kursiyerin istifade edeceğini söyledi. Eğitimlerin Uluer İlkokulu’nda verileceğini kaydeden Kaymakam Özkan, “Verilecek olan eğitimle ilçemizdeki özel yetenekli öğrencilerin tespiti tanılanması ve eğitimi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu eğitim sayesinde ülkemizin geleceğine yön verecek özel yetenekli bireylerin eğitimi konusunda ilçemizin de katkı vermesini hedefliyoruz. Eğitimde özel yetenekli öğrencilerin eğitimine yönelik bireysel eğitim planı hazırlama, zenginleştirme ve farklılaştırma uygulamalarına yönelik atölye çalışmalarına yer verilecek. Bununla birlikte özel yetenekli öğrencilerin eğitiminde; öğretmenlerin öğrenme-öğretme sürecinde sıklıkla başvurabilecekleri yöntem ve tekniklere de örnekler verilecek. Bu vesile şimdiden gerek eğitimi verecek olan eğitim görevlileri Sercan Şıvkın ve Necip Çoban hocamıza ve gerekse kursa katılacak olan öğretmenlerimize başarılar diliyorum." dedi.

Yorumlar