Engelsiz şehir Erzincan

Engellilere yönelik gerçekleştirilen çalışmalar kapsamın da Erzincan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan denetim sonucunda tüm engel grupları için erişilebilir olduğu tespit edilen Erzincan Havalimanı ve Erzincan...

Google Haberlere Abone ol
Engelsiz şehir Erzincan

Engellilere yönelik gerçekleştirilen çalışmalar kapsamın da Erzincan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan denetim sonucunda tüm engel grupları için erişilebilir olduğu tespit edilen Erzincan Havalimanı ve Erzincan Yavuz Selim Aile Sağlığı Merkezine erişilebilirlik belgesi verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanuna istinaden 20 Temmuz 2013 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliğinde, 21 Eylül 2016 tarihinde değişiklik yapılmıştır. Yönetmelik değişikliği kapsamında izleme ve denetleme faaliyetlerinde kullanılacak formların da revizyonu (yenileri) yapılarak, 2016/7 sayılı “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Formları Genelgesi” yürürlüğe girmiştir. Erişilebilirlik, engelli kişilerin yaşam etkinliklerine katılımını engelleyebilecek etmenlerin ortadan kaldırılması anlamına gelir. Amacımız; umuma açık hizmet veren her türlü yapılar ve açık alanlar ile toplu taşıma araçlarında erişilebilirliğin sağlanmasıdır. Bu amaçlar doğrultusunda ilimiz Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan denetim sonucunda tüm engel grupları için erişilebilir olduğu tespit edilen Erzincan Havalimanı ve Erzincan Yavuz Selim Aile Sağlığı Merkezine erişilebilirlik belgesi verildi." dedi.

İl Müdürü Muhammer Doğan, Erzincan’da bu iki kamu kurumuna verilen bu Erişilebilirlik Belgesinin yetersiz olduğunu ancak farkındalık oluşturması adına engellilerin her türlü kamu ve özel sektör hizmetine erişimini kolaylaştırıcı düzenlemelerin artırılması gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar