Unutulan kapalı pazar esnafı perişan

Kışın çok soğuk olan, çatısından yağmur ve kar suları damladığını için müşterilerin bile şemsiye ile dolaştığı, kirlilik yüzünden insanların burnunu tıkaya tıkaya geçtiği Yunus Emre kapalı pazar yeri esnafı, havalar daha da...

Google Haberlere Abone ol
Unutulan kapalı pazar esnafı perişan

Kışın çok soğuk olan, çatısından yağmur ve kar suları damladığını için müşterilerin bile şemsiye ile dolaştığı, kirlilik yüzünden insanların burnunu tıkaya tıkaya geçtiği Yunus Emre kapalı pazar yeri esnafı, havalar daha da kötüleşmeden sorunlarına çözüm bulunmasını bekliyor.

Ekmek parası için sabah erken saatlerde dükkanlarını açan pazar sakinleri, havaların gittikçe soğuması ve yağmurların başlamasıyla birlikte yaşadıkları kötü durum sebebi ile kışın gelmesini istemiyorlar. Pazarın emektarları sorunlarına kulak tıkanıp göz yumulduğunu anlatırken, bakliyat dükkanın da çalışan esnaflardan Dinçer Tavsamaz, kışın pazarda soğuktan durulmadığını söyledi. Tavsamaz, “Bir kere temizlik sıfır. Her yer akıyor, çatılar akıyor. Burada herkes iyi kötü parasını veriyor, temizlik ücretini veriyor, kirasını veriyor, elektriğini veriyor ama temizliğe gelince de hiç bir şey yok. Yazında sinekten geçilmiyor. Leş gibi kokuyor buralar. İnsanlar geldiğinde burnunu tıkaya tıkaya buradan geçiyor. En azından burada sabah bir temizlik belediyenin yerleri silmesi, yıkaması, akşamları ilaçlaması, daha fazla insanların gelmesi için buranın temiz olması lazım. önlemleri herkes kendi alıyor. Çatısı akıyor. Bunlar bakliyat şeyi. Islandığı zaman hiçbir şeye benzemez. Atılacak. Herkes kendi önlemini kendi alıyor burada. Belediyeden kimse gelmiyor ki buraya. Gelseler zaten hiçbir şey yaptıkları yok” dedi.

“Belediyenin hayvan barınakları bile daha hijyenik”

Pazarda sebze satışı yapan Kansu Yemenicioğlu ise yağmur yağdığı zaman bütün çatıların hepsinin aktığını ve hayvan barınaklarının daha temiz olduğunu vurguladı. Yemenicioğlu, “Burada yağmur yağdığı zaman bütün çatıların hepsi akıyor. Biz belediyeye vermiş olduğumuz dilekçeler, yüksek mertebedeki bizimle ilgilenen arkadaşlara söylediğimiz haberler ile elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ama yardımcı olmuyorlar. Ben de ona çözüm olarak çatının altına kendi imkanlarınla çatı yaptırdım. Su yine yukarı akıyor. İşte bu oluklarla gider yaptık. Giderlerden yine tezgahın önüne, yerlere akıyor. Belediye bununla ilgilenmiyor. Biz burada gıda satıyoruz. Belediyenin hayvan barınakları bile daha hijyenik” ifadelerini kullandı.

“Müşteriler burada şemsiye açıyor”

Son olarak konuyla ilgili pazara yapıldığından beri bir çivi bile çakılmadığını belirten pazar esnaflarından Emin Özkaya, “2005’de burası yapıldıktan sonra buraya bir tane çivi çakılmadı. Pazar yerimiz harabe döndü. Yani köy değirmenlerine döndü. Ne gelen var, ne bakan var, ne ilgililer geliyor, ne belediye geliyor, ne dernek başkanı geliyor, ne görevliler geliyor. Burayı kaderi ile baş başa bıraktılar. Pazarın her tarafı akıyor. Gezip görüp bakmışsınızdır. Her tarafa naylon gerdiler. Etermik gerdiler yağmur sularından korunmak için. Müşteriler burada şemsiye açıyor diyebilirim. Semt pazarlarının çadırlarını pazarın içine açtılar. Bu içler acısı bir durum. Önümüz de gelen kış. Allah göstermesin burası her an çökme ile baş başa. Biraz elden geçirsinler burayı” şeklinde konuştu.

Yorumlar