Zihinsel engelli çocuklara tenis eğitimi için protokol

İzmir’de Buca Belediyesi, zihinsel engelli öğrencilere yönelik geçen yıl başlattığı tenis eğitimi projesini ilçe geneline yaymak ve tüm engelli çocukların tenis eğitimi alabilmesi için Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği...

Google Haberlere Abone ol
Zihinsel engelli çocuklara tenis eğitimi için protokol

İzmir’de Buca Belediyesi, zihinsel engelli öğrencilere yönelik geçen yıl başlattığı tenis eğitimi projesini ilçe geneline yaymak ve tüm engelli çocukların tenis eğitimi alabilmesi için Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak 3 yıllık protokol imzaladı.

Geçtiğimiz yıl başlattığı çalışmayla zihinsel engelli 250 öğrenciye tenis eğitimi veren Buca Belediyesi, projeyi tüm ilçe geneline yaymak ve tüm engelli çocukların tenis eğitimi alabilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaptı. Belediye bu kapsamda, müdürlük ile 3 yıllık protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile zihinsel engelli çocukların 3 yıl süresince ücretsiz tenis kursu alacağı öğrenilirken, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, kursların başlama atışını öğrencilerle birlikte yaptı. Başkan Piriştina’nın desteğiyle ilk atışlarını yapıp tenis hayatlarına başlayan öğrenciler keyifli bir gün yaşadı.

Hayatlarında ilk kez raketle ve filelerle tanışan zihinsel engelli öğrenciler, heyecanla gösterilen hareketleri yapabilmek için yoğun çaba sarf etti. Kendilerine bu imkanı sağlayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür eden öğrencilere, Buca Belediyesi Tenis Kulübü kortlarında haftada 5 gün, günde 1 saat eğitimlerin verileceği açıklandı.

Yorumlar