Simavlı genç çiftçilere küçükbaş hayvan dağıtıldı

Kütahya’nın Simav ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yürütülen proje kapsamında, 5 çiftçiye 185 adet küçükbaş hayvan teslim edildi.Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Orhan Altın, Veteriner Hekim...

Google Haberlere Abone ol
Simavlı genç çiftçilere küçükbaş hayvan dağıtıldı

Kütahya’nın Simav ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yürütülen proje kapsamında, 5 çiftçiye 185 adet küçükbaş hayvan teslim edildi.

Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Orhan Altın, Veteriner Hekim Ersin Apa, Ali Dönmez ile ’Genç Çiftçi’ proje sorumlusu Alper Köksal denetiminde yapılan dağıtım sonrası hak sahipleri hayvanlarını, nakliye araçları ile köylerine götürdü.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Orhan Altın, yaptığı açıklamada, Genç Çiftçi projesine yapılan başvuruların incelenerek, Köseler köyünden Melek Özer, Yeniköy’den Hasan Okçu, Ahmetli köyünden Mesut Oral, Yeşildere köyünden Cemile Mamak ve Söğüt köyünden Gülşen Sapmaz’a 35’er adet koyun ile 2’şer adet koç olmak üzere toplamda 185 adet küçükbaş hayvanı Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı adına, karşılıksız hibe olarak teslim ettiklerini ifade etti.

Hak sahibi genç çiftçiler, 35 adet koyun ve 2 adet koç aldıklarını belirterek, “Allah devletimize zeval vermesin, vesile olanlardan Allah razı olsun” dediler.

Teslimat komisyonu üyesi Veteriner Hekim Ersin Apa, proje kapsamında teslim edilen küçükbaş hayvanları, küpe numarasına göre sağlıklı olarak teslim ettiklerini belirtti.

Hayvan teslimatı törenine, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, İlçe Gıda tarım ve hayvancılık Müdür Vekili Orhan Altın, komisyon üyeleri, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri ile hak sahibi genç çiftçiler katıldı. (MEİ-EFE)

Yorumlar