Un Kurabiyesi Tarifi

Un kurabiyesi, kurabiye sevenler için oldukça basit ve lezzetli bir kurabiyedir.

Google Haberlere Abone ol
Un Kurabiyesi Tarifi

Un kurabiyesi, kurabiye sevenler için oldukça basit ve lezzetli bir kurabiyedir.

Un Kurabiyesi İçin Gerekli Malzemeler;

  • 1 çay bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı pudra şekeri
  • 3 çorba kaşığı tereyağı

Un Kurabiyesi Hazırlanışı:

Un kurabiyesi için kullanılacak bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir. 3 çorba kaşığı tereyağını yoğurma kabına alarak, üzerine pudra şekerine ekleyerek yoğurun. Daha sonra üzerine un ve kabartma tozunu ekleyin ve yavaş yavaş süt ilave ederek özleşene kadar yoğurmaya devam edin.

Bütün malzemeler iyice yoğrulduktan sonra elde ettiğiniz hamuru mutfak tezgahına yayın. Bıçak yardımı ile hamurlara arzu ettiğiniz şekli verebilirsiniz. Ayrıca ufak parçalar alarak elinizde yuvarlayabilirsiniz. Bıçak ile keserek şekil verdiğiniz hamurların daha hoş bir görünüm kazanması için, çatal yardımı ile üzerine çizikler atın. Çatalla attığınız çizikler kurabiyeler piştikten sonra daha hoş bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır. Bütün hamurlara şekil verilme işlemi bittikten sonra kurabiyelerin sırlanacağı tepsiye yağlı kağıt serine ve kurabiyeleri yağlı kağıdın üzerine dizin.

Un kurabiyelerini daha önceden ısıttığınız 175 derecelik fırına alın ve 15 dakika kadar pişirin. Kurabiyelerin kenarları hafif pembeleşince fırından alın. Fırından ilk aldığınızda kurabiyeler oldukça yumuşak olacaktır. Un kurabiyelerinin kendini çekmesi için oda sıcaklığında 15 dakika kadar soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun...

Yorumlar