Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk göğsü tarifi, arayanlar için kıvamı oldukça güzel bir tarif vereceğiz. Biliyorsunuz bu tatlının kıvamını yakalamak oldukça zordur. Ne koyu ne de sulu olmalıdır.

Google Haberlere Abone ol
Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk göğsü tarifi, arayanlar için kıvamı oldukça güzel bir tarif vereceğiz. Biliyorsunuz bu tatlının kıvamını yakalamak oldukça zordur. Ne koyu ne de sulu olmalıdır. Pratik ve hafif bir sütlü tatlı olmasına rağmen, lezzet açısından mükemmel bir tada sahiptir. Yalancısı da yapılan tatlının, gerçek lezzetini tavukgöğsü ile yapılanından alacağınızı söylemeliyiz. Burada önemli olan taze bir tavukgöğsü kullanmanızdır. Daha önceden dondurulmuş ürünleri kullanmamanızı öneririz. Güveneceğiniz bir yerden almanız işinizi kolaylaştıracaktır. Hep birlikte tatlımızın yapım aşamasına geçelim.

Tavuk göğsü için gerekli malzemeler

  • Taze yarım tavukgöğsü
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 çay bardağı su

Tavuk göğsü yapım aşaması

 Taze olarak aldığınız tavukgöğsünü bol suda yıkayarak, kokusunun gitmesini sağlayın. Tavukgöğsünü haşlamak için tencereyle birlikte ateşin üzerine koyun. İyice haşlandıktan sonra, suyunun süzülmesi için bir kevgire alabilirsiniz. Daha sonra iyice didiklediğiniz etleri, soğuk suyla ovuşturarak yıkayınız. Bu işlemi yapmak için bir kaşık kullanabilirsiniz. Ardından soğuk suyun içerisinde yaklaşık olarak 20 dakika kadar bekletmeniz gerekecektir. Sonra tekrar süzerek, soğuk suyun içerisinde 20 dakika kadar bekletin. Bu işlemi 4-5 defa tekrarlayarak, yeniden soğuk suyun içerisine koyarak bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün tekrar soğuk su ile birkaç kere yıkayarak, tavukların sularını sıkarak derin bir kâsenin içerisine alın. Kaynamış süt ve suyu da ilave ederek, blender ile iyice çırpın. Malzemeyi tencereye alarak, kısık ateşte yaklaşık olarak 15-20 dakika kaşıkla döverek pişirin. Başka bir yerde 2,5 bardak suyu, pirinç ununu ve nişastayı karıştırın. Ocaktan aldığınız karışımın içerisine bu malzemeyi ağır ağır ilave ederek, karıştırarak yedirin. Tencereyi ocağın üstüne alarak, şekeri ilave edip kaşıkla döverek 15 dakika kadar pişirin. Tatlınız sakız gibi bir kıvama gelecektir. Ocaktan indirdiğiniz tatlının vanilyasını da katarak karıştırın. Uygun bir borcamı su ile ıslatarak, tavukgöğsünü içerisine boşaltın. Tatlınız ılındıktan sonra, 4-6 saat kadar buzdolabında dinlendirin.  Artık servise hazır bir tatlınız bulunmaktadır. Üzerine tarçın ilavesiyle sevdiklerinize ve kendinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tavuk Göğsü Tarifi

Yorumlar