Şeftali Reçeli

Şeftali reçeli yaz aylarında yaparak, kışın severek tüketeceğiniz reçeller arasındadır. Reçelinizin hoş kokulu olmasını isterseniz, mevsiminde yapmanızı öneririz.

Google Haberlere Abone ol
Şeftali Reçeli

Şeftali reçeli yaz aylarında yaparak, kışın severek tüketeceğiniz reçeller arasındadır. Reçelinizin hoş kokulu olmasını isterseniz, mevsiminde yapmanızı öneririz. Reçellerin en önemli tarafı kıvamının yakalanması olacağından, tarifimizi uygulamanızı tavsiye ederiz. Şimdi hep birlikte reçelimizi hazırlayalım.

Şeftali reçeli için gerekli olan malzemeler

  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 kg şeftali
  • 1 çay kaşığı limon tuzu tercihe göre yarım limon suyu
  • 1 fiske tuz

Şeftali reçelinin yapım aşamaları

Reçelimizin yapımı için, tercih edeceğiniz şeftaliler ne sert olmalı, ne de yumuşak olmalıdır. Şurubumuzu hazırlamak için, tencerenin içerisine su ve şekeri koyarak ocağın üzerine alalım. Şurubumuz kaynarken, şeftalileri yıkayarak kabuklarını soyalım. Küp küp doğradığımız şeftalileri, kaynamakta olan şerbetin içerisine atalım. Malzemeyi ara sıra karıştırarak, üzerinde biriken köpükleri alalım. Meyvelerin suyunu bırakacağından, suyu iyice çekilene kadar, karışımı kaynatalım. Şeftaliler şeffaf bir duruma geldiğinde reçelimizin kıvamı da olmuş demektir. Ocaktan indirmeden önce limon tuzunu ya da limon suyunu ilave edip, ocağın altını kapatalım. Reçelinizi sıcakken kavanozlara koyarak, soğuduktan sonra ağzını sıkıca kapatın. Gördünüz gibi şeftalileri direkt olarak şekere yatırmadan reçelimizi yaptık. Sizlerde bu yolla yaparsanız, şeftaliler piştiğinde dağılmaz. Bu da bu reçelin püf noktası. Kış aylarında zevkle tüketeceğiniz reçeliniz hazırdır.

Afiyet olsun.   

Yorumlar