Ramazana özel çorba tarifi!

Ramazan menülerinin içinde en vazgeçilmez yemek çeşidi çorbadır. Küçükten büyüğe herkes çorbayı sever. Ramazan'a özel tok tutan patates öorbası tarifi

Google Haberlere Abone ol
Ramazana özel çorba tarifi!

11 ayın sultanı Ramazan Ayı tüm heyecanıyla yaşanmaya devam ediyor. Ramazan'ın güzelliklerinden biri de kalabalık iftar sofralarıdır. Herkes evinde en çok Ramazan ayında misafir ağırlar. Ramazan da kurulan sofralar her zaman daha özenlidir. Tüm gün uzun süren açlık, gittikçe iştah kabartır. Sofralar çeşit çeşit hazırlanan yemeklerle şenlenir. Ancak bu çeşit çeşit hazırlanan yemek menülerinde yağlı ve ağır yemeklerden uzak durulması gerekir. Ramazana özel daha pratik ve hafif yemekler hem sağlık açısından hem de Ramazan'ı rahat geçirmek açısından önemlidir. Ramazan'da oruç açılırken çorbayla yemeğe başlamak gerekir. Çorbanın mideyi rahatlatıcı özelliği vardır. Ramazan da bol bol çorba içmeye özen gösterilmelidir. 

Çorba içmeyi sevenler için çok güzel Ramazan'a özel Patates çorbası tarifi;

Malzemeler

1 adet soğan,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
2 adet patates,
3 diş sarımsak,
1 litre su,
Birkaç damla limon,
1 çay bardağı yoğurt,
1 adet yumurta sarısı,
1 yemek kaşığı un,
Tuz

Üzerindeki sos için;

Pulbiber
Tereyağı

Yapılışı

Soğan ve sarımsaklar ufak ufak doğranıp sıvı yağda rengi hafif değişineye kadar kavrulur. Daha sonra küp küp doğranan patatesler eklenip patatesler yuymuşayıncaya kadar kavrulma işlemine devam edilir. 10 dakika sonra su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Bir yanda meyanesi için yoğurt, limon , yumurta sarısı ve un çırpılır. Hazırlanan bu karışım çorba kaynadıktan sonra eklenip pişmeye bırakılır. Piştikren sonra üzerine tereyapı ve pul biber eklenerek servise hazırlanır.

Afiyet olsun

Yorumlar