Papatya Kurabiye Tarifi

Papatya kurabiye tarifi denemek isteyenler için, güzel bir tarif vermek istiyoruz. Kurabiyenin çok çeşitli tariflerinin severek tüketildiğini düşünüyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Papatya Kurabiye Tarifi

Papatya kurabiye tarifi denemek isteyenler için, güzel bir tarif vermek istiyoruz. Kurabiyenin çok çeşitli tariflerinin severek tüketildiğini düşünüyoruz. Bu tarifimiz ise, hem göz zevkinize hitap edecek, hem de damak tadınıza uygun bir lezzet olacak. İsterseniz hep birlikte kurabiyelerimizi hazırlamaya başlayalım.

Papatya kurabiye için gerekli olan malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao

Papatya kurabiye yapım aşamaları

Margarini oda sıcaklığında yumuşatarak, margarin, un ve yumurtayı da ilave ederek iyice yoğurmalısınız. Hamuru yoğururken biraz zorlanacaksınız, ama yılmayın. Hamuru iyice toparlayana kadar yoğurmaya devam edin. Hamur kolay şekil alabilecek kıvama gelince, papatyaların orta bölümü yapmak için bir miktar hamur ayırmanız gerekir. Ayırdığınız hamura kakaoyu karıştırarak, biraz yoğurun. Beyaz olarak kalan hamurdan meşe büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlayın. Hazırladığınız hamurları fırın tepsisine papatya şeklinde yerleştirin. Kakaolu hamurdan ortalarına birer parça koyarak, papatya şeklini tamamlayın. Dilerseniz ortalarını beyaz, kenarlarını kakaolu hamurdan da yapabilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeleri fazla kızgın olmayan fırına koyarak pişmelerini sağlayınız. Piştikten sonra servis tabağına alacağınız kurabiyeleri,konuklarınıza çayla birlikte servis edebilirsiniz. Eminiz lezzetlerini beğeneceğiniz bir papatya kurabiye tarifi olmuştur.

Afiyet olsun.

Yorumlar