Muzlu Bisküvili Pasta

Muzlu bisküvili pasta pratik olması nedeni ile ve harika bir tat olduğu için herkesten tam not alabilecek bir tariftir.

Google Haberlere Abone ol
Muzlu Bisküvili Pasta

Muzlu bisküvili pasta pratik olması nedeni ile ve harika bir tat olduğu için herkesten tam not alabilecek bir tariftir.

Muzlu Bisküvili Pasta Malzemeleri:

  • 1 paket kakaolu puding veya muzlu puding
  • 1 paket petibör bisküvi (30 adet )
  • 2-3 adet muz

Muzlu Bisküvili Pastanın Hazırlanışı:

Muzlu Bisküvili Pastayı hazırlamak için ilk olarak bir tencereye, pudingi ekleyin ve üzerinde bulunan tarifi uygulayarak pişirin. Kıvam alarak pişen pudingi kaymaklanmamasını önlemek için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın.

Daha sonra büyükçe bir temiz poşeti dikdörtgen şeklinde açtıktan sonra soğuk su altına tutarak ıslatın. Ardından suyunu sıkarak bir fırın tepsisine serin.  Islatılmış poşetin kenarlarından boşluk bırakarak üzerine soğumaya bırakılan pudingin bir bölümünü yayarak düzeltin.  Daha sonra pudingin üzerine,  petibör bisküvileri 3 sıra olacak şekilde 15 adet dizin.

Poşete döşenen bisküvilerin üzerine kalan pudingi,  yayarak dökün. Dökülen pudingi bir spatula yardımıyla düzelterek üzerine kalan 15 adet bisküviyi yerleştirin. Ardından kalan pudingi tekrar bisküvilerin üzerine yayın ve ortasına muzları tüm olarak boydan boya sıralayın.

Kenarda kalan bisküvileri, poşetle birlikte yukarıya doğru kaldırıp muzlu bisküvili pastanın kenarlarını birleştirerek üçgen piramit şekline getirin. Üst tarafta birleşen poşetin kenarlarını sıkıca katlayarak bir tarafa sabitleyin.

Ardından hazır hale gelen Muzlu Bisküvili Pastayı buzdolabına alarak 5-6 saat kadar dinlendirdikten sonra piramit şeklinde dilimleyerek servise sunun.  Afiyet olsun.

Yorumlar