Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur pilavı tarifi, için doğru yerde olduğunuzu bilmenizi isteriz. Sofralarımızın vazgeçilmez yemekleri arasında olan bulgur pilavının bir tabağının günlük lif ihtiyacınızı karşıladığını biliyor musunuz?

Google Haberlere Abone ol
Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur pilavı tarifi, için doğru yerde olduğunuzu bilmenizi isteriz. Sofralarımızın vazgeçilmez yemekleri arasında olan bulgur pilavının bir tabağının günlük lif ihtiyacınızı karşıladığını biliyor musunuz? Böylesine hazmı kolay bir yemeği sofralarınızdan eksik etmemeniz gerekiyor. Kan şekerini de yükseltmediği için, şeker hastalarının bile güvenle tüketebileceği pilav türleri arasında yer alır. Yöresel olarak yapımı değişiklik gösterse de, kendine has lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyen bulgur, tüketimini ihmal etmememiz gereken bir besin. Bulgur pilavını kuru ve biraz sulu şekillerde pişirebilirsiniz. Sulu yapmak isterseniz aşağıdaki su ölçüsüne iki bardak su daha ilave etmeniz gerekir. Her ikisinin de lezzetinin damak zevkinize hitap edeceğini biliniz. Şimdi hep birlikte bulgur pilavımızı pişirelim.

Bulgur pilavı malzemeleri

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı su veya et suyu
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 sivri yeşil sivri biber
  • Et suyu kullanmayanlar için tablet
  • Tuz
  • 3 adet kırmızı domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı

Bulgur pilavı yapımı

Öncelikle bulguru ayıklayarak yıkayınız. Daha sonra ılık su içerisinde beklemeye alınız. Yemeklik doğradığınız soğanları ve biberleri sıvı yağla, soğanlar şeffaflaşana kadar kavurunuz. Rendelediğiniz domateslerinizi veya salçanızı ilave ederek, kavurma işleminize devam ediniz. Yeterince piştikten sonra suyu veya et suyunu ilave ederek kaynamasını bekleyiniz. Kabarmakta olan bulgurları süzgeçle süzerek, tencereye ilave ediniz. Yemeğin tuzunu ve tereyağını ilave etmeyi unutmayınız. Kısık ateşte yemeğinizi pişmeye bırakınız. Suyunu çektiğinde bulgur pilavınızı kısa bir süre dinlendiriniz. Yanında yoğurtla servis edebileceğiniz pilavınızı, afiyetle yiyebilirsiniz.

Yorumlar