Bisküvili Pasta

Pasta çeşitleri arasında yapımı en kolay ve pratik olanı bisküvili pastadır. Kadınlar beklenmedik bir misafir geldiğinde ya da masrafsız bir pasta yapımına gerek duyduklarında bisküvili pasta kurtarıcı gibidir.

Google Haberlere Abone ol
Bisküvili Pasta

Pasta çeşitleri arasında yapımı en kolay ve pratik olanı bisküvili pastadır. Kadınlar beklenmedik bir misafir geldiğinde ya da masrafsız bir pasta yapımına gerek duyduklarında bisküvili pasta kurtarıcı gibidir. Bisküvili pasta yapımı çok kolay olmasına rağmen lezzetine doyum olmaz. Bu nedenle yapımı kolay ve lezzetli bir pasta seçeneği arıyorsanız bisküvili pasta en uygunudur.

Bisküvili pasta malzemeleri

-2 paket bisküvi

-2 paket puding

-2 paket süt (büyük boy)

-Hindistan cevizi ( üzerini süslemek için )

-İsteğe göre üzerine ya da aralarına koyabileceğimiz ceviz içi, muz ya da çilek olabilir.

Bisküvili pasta yapılışı

Pudingleri arkasındaki tarife uygun olarak hazırlıyoruz. Tencereye sütü koyuyoruz puding ekliyoruz kaynayana kadar başından ayrılmadan karıştırmaya dikkat edin. Puding çok çabuk dibine tutabilir. İstediğimiz kıvama gelince pudingleri soğuması için oda sıcaklığında bekletiyoruz. Bu sırada siz pastayı yapacağımız bor cam tepsiyi hazırlayın. Ayrıca ayrı bir tarafa küçük bir tabak ya da kaseye bir miktar süt koyun. Tepsinin üzerine süte hafifçe batırıp çıkardığınız bisküvileri tek sıra halinde dizin. Soğuyan pudingi bisküvilerin üzerine ince bir şekilde kaşık yardımıyla gezdirin.

Aynı şekilde bisküvi dizerek ve üzerine puding gezdirerek bu işlemi 5 ya da 6 sıra yapabilirsiniz. Pudingleri bisküvilerin üzerine fazla dökmeyin ince bir sıra halinde olması daha güzel bir tat elde etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca malzemeler kısmında belirttiğimiz ceviz içi, muz ya da çileği pastamızın üzerine istediğiniz dilimler halinde yerleştirebilirsiniz. Pastanızın üzerine bolca Hindistan cevizi serpiştirerek hem güzel bir görünüm yaratabilir hem de daha farklı bir lezzete kavuşturabilirsiniz. Son olarak pastanızı buzdolabında istediğiniz kadar soğutarak servise başlayabilirsiniz. Bisküvili pasta ile sizlerde harika lezzetler yaratarak konuklarınızı ağırlayabilirsiniz.

Yorumlar