Cam filmi uygulaması başladı

Bilecik’in Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yürürlüğe giren cam filmi yasağı ile ilgili olarak özel uygulamalara başladı.Yapılan denetimler sırasında cam filmi bulunan araçlara 206 TL para cezası uygulanıyor. Ayrıca araç...

Google Haberlere Abone ol
Cam filmi uygulaması başladı

Bilecik’in Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yürürlüğe giren cam filmi yasağı ile ilgili olarak özel uygulamalara başladı.

Yapılan denetimler sırasında cam filmi bulunan araçlara 206 TL para cezası uygulanıyor. Ayrıca araç sürücüsüne cam filmini sökmesi için bir hafta süre veriliyor. Bu süre zarfında cam filmini söktüren sürücüler İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Amirliğine gelerek cam filmini söktürdüğünü tescillettirmesi gerekiyor. Verilen sürede cam filmini söktürmeyen sürücüler, ikinci kez uygulamaya takılmaları halinde tekrar 206 TL para cezası ile karşı karşıya kalırken aynı zamanda araç da otoparka çekiliyor. Bu bağlamda sürücülerin cezai yaptırımla karşılaşmamaları için varsa cam filmlerini en kısa sürede söktürmeleri istenildi.

YALNIZCA R43 CAM SERBEST OLACAK

R43 karartılmış cam kullanan sürücülere ceza uygulanmayacağı süreç Resmi Gazete üzerinden de duyuruldu. Uygulama kendinden film camlı araçlar için geçerli değil. Yani camlarında R43 karartılmış cam olan araçlar ceza almayacak.

Diğer taraftan para cezasına karşı sürücüler kurallar gereği araçlarındaki cam filmlerini söktürmek zorunda kalacaklar. Araçların cam filmlerinin 50 TL ile 100 TL arasında değişen rakamlarda söküldüğü, hatta yer yer araç kuyruklarının oluştuğu kaydediliyor. Ayrıca bu bağlamda uygulamaların artmasıyla birlikte cam filmleriyle ilgili krizi fırsata dönüştürmek isteyenlerin de olabileceği ve bunlara itibar edilmemesi gerektiği belirtiliyor.

Yorumlar