“Mutlu Aile ve Sosyal Refah” ve “Gelecek Sen Ol” projeleri

Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce düzenlenen “Mutlu Aile ve Sosyal Refah” ve “Gelecek Sen Ol” projelerinin açılış töreni, Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.Açılış...

Google Haberlere Abone ol
“Mutlu Aile ve Sosyal Refah” ve “Gelecek Sen Ol” projeleri

Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce düzenlenen “Mutlu Aile ve Sosyal Refah” ve “Gelecek Sen Ol” projelerinin açılış töreni, Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan ve projeler hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, Mutlu Aile ve Sosyal Refah” projesi ile Güney Adana bölgesinde yaşayan ve sosyo-ekonomik düzey olarak sıkıntı içerisinde bulunan ailelere gerekli yardımların ilgili mevzuat çerçevesinde yapılarak, kamu hizmetlerinin daha aktif uygulanmasının, ayrıca bölgede bulunan ve okula maddi kaynaklı sıkıntılar yüzünden gidemeyen çocukların önceki yıllara göre azaltılmasının hedeflendiğini, “Gelecek Sen Ol” projesinin amacının ise korunmaya ve yardıma ihtiyacı olan çocukların tespit edilerek hayat şartlarının daha da iyileştirilmesi, çocuk istismarlarının bitirilmesi, çocuk haklarının etkin bir şekilde uygulanması ve gerekli ekonomik destekten faydalandırılması olduğunu söyledi.

Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, valilik öncülüğünde sürdürülen Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamındaki projeleri çok önemsediklerini belirterek, “Çok önemsediğimiz Güney Adana Kalkınma Projesi” kapsamındaki projelerimizi hazırlıyoruz ve çok şükür yavaş yavaş uygulamaya başladık. İlgili kurum ve kuruluşlarımız ile paydaşlarınca hazırlanan projeleri yerine getirmeye ve sonuç odaklı hareket etmeye kararlıyız” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile proje paydaşı kurumlarca düzenlenen “Mutlu Aile ve Sosyal Refah” ve “Gelecek Sen Ol” projelerinin, hedef kitleye yönelik hayli yararlı sonuçlara vesile olacağına inandığını kaydeden Vali Demirtaş, proje tanıtım toplantısına katılan ailelerden çocuklarını mutlaka okutmalarını istedi. Vali Demirtaş, amaçlarının vatandaşlara hizmet vermek olduğunu ifade ederek, “projelerdeki amacımız da okullarımızdaki devamsızlık oranını en aza indirmek. Sizlerden ricam, çocuklarınız okula gitmiyorsa, bunun önüne geçin. Rica ediyorum, çocuklarınızı mutlaka okutun” dedi.

Vali Demirtaş, şöyle devam etti:

“Bizlerin çocukluk evreleri farklıydı şimdiki çocuklarımız için ise çok daha farklı. Bugün devletimiz çocuklarımıza, dezavantajlı ailelerimize çok ciddi yardımlar yapıyor. Çocuklarımızın, ülkemizin geleceği olduğu gerçeğini asla unutmamalıyız. Siz değerli ailelerimizden, uyuşturucu konusunda da çok dikkatli olmanızı istirham ediyorum. Çocuklarımızın art niyeti kişilerce kandırılmasına izin vermeyelim. Terör ve uyuşturucu konusunda asla taviz vermeyeceğiz. Sizleri çok seviyoruz ve saygı duyuyoruz. Sizler de çocuklarını sevin, koruyun ve kollayın. Çocuklarınıza onları sevdiğinizi hissettirin. Şımartmamakla birlikte onlarla sıcak ilişkilerinizi asla kesmeyin. Hepinize ve başarılı olacağına inandığım bu projeleri yaşama geçiren kurumlarımız temsilcilerine teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda “Mutlu Aile ve Sosyal Refah” ve “Gelecek Sen Ol” projelerinin açılış töreni, proje detaylarının anlatılması ve psikologların ailelere yönelik sunumlarıyla son buldu.

Yorumlar