"Kayısı tadında Malatya tanıtım günleri"

- Malatya'nın yöresel ürünlerinin ve kenti tanıtıcı birçok etkinliğin sergilendiği Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen "Kayısı tadında Malatya tanıtım günleri", Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın katılımıyla başladı

Google Haberlere Abone ol
"Kayısı tadında Malatya tanıtım günleri"

İSTANBUL (AA) - Malatya Dernekler Federasyonu tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen "Kayısı tadında Malatya tanıtım günleri" etkinliğinin açılışı yapıldı.

Malatya'nın yöresel ürünlerinin satışa sunulduğu, değerlerinin sergilendiği ve kenti tanıtıcı etkinliklerin yer aldığı Malatya tanıtım günleri, Yenikapı'da vatandaşlarla buluşuyor. "Kayısı tadında Malatya tanıtım günleri" mottosuyla gerçekleştirilen etkinliğin resmi açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Fatih Belediyesi'nin mehter ekibi de sahne aldı.

Çalık, programın açılışında yaptığı konuşmada, Fransız Napolyon Bonapart'ın "Dünya tek bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu." sözlerini hatırlatırken, Malatya'nın da dünyanın "kayısı başkenti" olduğunu belirtti.

Malatyalıların 15 Temmuz'da milli duruşuyla destan yazdığını dile getiren Çalık, "Malatyalılar vatan, millet ve bayrak savunmasında en önde yer aldı. Biz her yerde Malatyalı olmaktan gurur duyduğumuzu söylüyoruz. Terörle mücadele ederken Malatyalıların durumu çok net ortadadır." dedi.

Malatya'nın doğudan yükselen bir güneş gibi parladığına vurgu yapan Çalık, "Özal'ın deyimiyle; plakası 44 (Malatya), insanları dört dörtlük" ifadesini kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Malatya Valisi Ali Kaban, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Durmuş ve Malatya'nın bazı ilçe belediye başkanları da açılış programında birer selamlama konuşması yaptı. Başkan Durmuş, tüm konuşmacılara plaket verirken, bir katılımcı MHP Milletvekili Erdem'e Malatyaspor'un atkısını armağan etti.

Konuşmaların ardından protokol ve katılımcılar açılış kurdelesini kesti. Katılımcılar daha sonra gezdikleri stantlarda kendilerine ikram edilen yöresel ürünleri tadarken, alışveriş yaptılar.

Bu arada, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile şehirdeki çeşitli oda ve STK'larca birçok ürünün sergilendiği etkinlikte en yoğun ilgiyi kentin meşhur yiyeceği 'kuru kayısı' gördü.

Yorumlar