Cezayir Milli Günü Resepsiyonu

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: - "Zorlu bir mücadelenin ardından bağımsızlığına kavuşan Cezayir ile dostluk ve işbirliği temelinde yürüyen ilişkilerimizin daha da güçlenerek devam etmesini diliyorum" - "Birçok tehdidin bulunduğu bölgede Cezayir, güçlü iç ve dış politikasıyla istikrarını güçlendirmektedir" - "15 Temmuz'da FETÖ'nün, milletimizce akim bırakılan darbe girişimi konusunda hükümetimiz ve milletimizle güçlü bir dayanışma gösteren Cumhurbaşkanı ekselansları (Abdulaziz) Buteflika ve Cezayir halkına buradan şükranlarımı sunuyorum"

Google Haberlere Abone ol
Cezayir Milli Günü Resepsiyonu

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Cezayir milli gününü tebrik ederek, "Zorlu bir mücadelenin ardından bağımsızlığına kavuşan Cezayir ile dostluk ve işbirliği temelinde yürüyen ilişkilerimizin daha da güçlenerek devam etmesini diliyorum." dedi.

Cezayir'in Ankara Büyükelçisi Lahssan Boufares'in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Ahmet Yıldız'ın yanı sıra çok sayıda diplomatik ve askeri misyon temsilcisi katıldı.

Burada konuşan Özlü, Cezayir milli gününü tebrik ederek, "Zorlu bir mücadelenin ardından bağımsızlığına kavuşan Cezayir ile dostluk ve işbirliği temelinde yürüyen ilişkilerimizin daha da güçlenerek devam etmesini diliyorum." dedi.

Cezayir'in her alanda gelişimini sürdürdüğüne şahit olmanın kendilerine gurur verdiğini belirten Özlü, "Birçok tehdidin bulunduğu bölgede Cezayir, güçlü iç ve dış politikasıyla istikrarını güçlendirmektedir." diye konuştu.

Türkiye ve Cezayir'in ortak tarih, kültür ile dünyadaki eşitsizlik ve adaletsizliklere karşı verilen aynı tepkilerin iki halk arasındaki bağların kuvvetli temellerini oluşturduğuna işaret eden Özlü, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin de geliştiğine dikkati çekti.

Bakan Özlü konuşmasını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), milletimizce akim bırakılan darbe girişimi konusunda hükümetimiz ve milletimizle güçlü bir dayanışma gösteren Cumhurbaşkanı ekselansları (Abdulaziz) Buteflika ve Cezayir halkına buradan şükranlarımı sunuyorum. Cezayirli kardeşlerimize, darbe girişimi sırasında ve sonrasında sergiledikleri dayanışma için müteşekkiriz. Sayısız mesaj ve medya paylaşımıyla Türk halkının destek çağrısını cevapsız bırakmayan Cezayirli kardeşlerimizin bu tutumu bizleri duygulandırmıştır. Zor günlerde yanımızda olduklarını hissetmek ve yaşadığımız musibetlerde desteklerine güvenebilmek bizim için bir güç kaynağıdır."

Bakan Özlü, Cezayir'i bağımsızlığa götüren süreçte hayatlarını feda edenleri de saygıyla andığını ifade etti.

Büyükelçi Boufares de iki ülke arasındaki ilişkilerin pekiştirilmesi ve başarılı şekilde devam etmesi temennisinde bulundu.

İki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başlayan etkinlikte, konuşmaların ardından kutlama pastası kesildi, ardından konuklara yemek ikram edildi.

Yorumlar