Bugün 25 Mayıs 2012 Cuma
  • İstanbul18 °C
  • Ankara15 °C
  • İzmir18 °C
  • Erzurum17 °C
  • Konya17 °C
  • IMKB
    54.885
    %-0.06
  • Altın
    617,81
    %-0.87
  • Dolar
    1,8425
    %0.00
  • Euro
    2,3165
    %-0.17
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Vatandaşa İyi Haber
01 Aralık 2011 Perşembe 15:45

Vatandaşa İyi Haber

Devrekli Avukat Muhammet Kadir Karaçelebi, elektrik faturalarında alınan 5 kalemlik maddenin haksız kazanç olduğunu belirterek BEDAŞ'ı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne şikayet etti. Hakem Heyeti, alınan fazla paranın iadesine karar verdi.

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde avukatlık yapan Muhammet Kadir Karaçelebi, elektrik faturalarında 5 maddeden oluşan ve tüketicilerden fazla bedel alındığı gerekçesiyle firma adına Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na müracaatta bulunarak, faturalardan haksız olarak alınan paranın iadesini ve yine bu faturalarda belirtilen ibarelerinin kaldırılması talebinde bulundu. Başvuruyu inceleyen heyet, Avukat Kadir Karaçelebi'nin başvurusunu kabul ederek, BEDAŞ'ın parayı geri ödemesini kararlaştırdı. Avukat Karaçelebi, "Daha evvel Kahramanmaraş'ta bir vatandaş tarafından faturalarda 'Kaçak Kullanım Bedeli' altında alınan paraya itirazın ardından Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek elektrik faturalarındaki diğer 4 kalem madde hakkında elde edilen haksız kazanç ile ilgili dağıtıcı firmaya dava açtık. 18/08/2011 tarihinde açtığımız davada faturalarda yasal olmayan ve ayıplı para talep edildiği gerekçesiyle 'Kaçak Kullanım Bedeli' dahil olmak üzere, 'Dağıtım Bedeli, 'Perakende Satış Hizmet Bedeli', 'Personel Sayaç Okuma Bedeli' ve 'İletişim Sistemleri Bedeli' altında alınan ve ofisime gelen normal faturanın faturası 194.99 TL iken dağıtıcı firma tarafından faturamıza yansıyan bu kalemlerde dahil edilip bizden yüzde 30 daha fazla para tahsil edilerek, 254.90 TL ücret tahsilat yapılmıştır. Yaklaşık 3 ay evvel müracaata bulunduğumuz Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı tarafımızı haklı görerek faturada fazla tahsil edilen yaklaşık 60 TL'nin iadesini karalaştırmıştır. Bundan sonra vatandaşlarımızın bu faturalarda belirtilen ibarelerle ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına müracaat etmelerini, firma tarafından haksız elde edilen paralarının iadelerini istemeleri gerekmektedir bu tamamen yasaldır" dedi.

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı tarafından verilen kararda, "Tüketiciden haksız yere tahsil edilen 59.91 TL'nin ve bu kalemlere kesinti yapıldığı tarihten bu yana ödenen bedellerin yasal faizi ile birlikte tüketiciye iadesine, kararın taraflara tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesi'ne itiraz yolu açık olmak üzere oy çokluğu ile karar verilmiştir" denildi.

Eğer BEDAŞ, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na itirazda bulunmazsa ya parayı ödeyecek ya da karşı dava açacak. Eğer açılan dava sonunda mahkeme paraların geri iade edilmesi kararını verirse ne olacağı ise bilinmiyor.
 

YORUMLAR
Iyi haberiniz batsin
A Evcil
Enerjinin bedava elde edildigi bir dönemde ki bu yüzyili askin bir zamandan beri bilinen bir olay ve bu millete yüz metreyi askin bir kazigin bir milim cikmasini haber yapmaya utanmiyormusunuz.Bence enerji bakanini saglam bir tedaviden gecirmek lazim,daha dogrusu onu oraya oturtanlarida o sahibi olduklari British Petrol kuyularinda saglam bir yaglamak lazim.
01 Aralık 2011 Perşembe 16:09
EDİTÖRÜN SEÇTİĞİ HABERLER
  • FLAŞ Kayseri'de 'canlı bomba' saldırısı: 2 şehit
  • Yazıcıoğlu kazasında ŞOK GÖRÜNTÜ
  • Eurovision'da Finale Yükseldik
  • Ahmet Kaya Yeniden mi Doğdu?
  • İsrail'e verecekler bize yok
ANKET
Haber Sitemizin Yeni Tasarımını Beğendiniz mi?
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Son Haberler | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 658 88 11 / Faks : | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA