Enerji Kimlik Belgesi'nin ayrıntıları belirlendi

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri, ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimiyle ilgili bilgileri içeren "Enerji Kimlik Belgesi"nin formatı ve içeriği belirlendi

Google Haberlere Abone ol
Enerji Kimlik Belgesi'nin ayrıntıları belirlendi

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri, ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimiyle ilgili bilgileri içeren "Enerji Kimlik Belgesi"nin formatı ve içeriği belirlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Bi̇nalarda Enerji̇ Performansı Ulusal Hesaplama Yöntemi̇ne Dai̇r Tebli̇ğ Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında hazırlanan tebliğ ile binanın enerji tüketimine etki eden tüm parametrelerin, konut, ofis, eğitim, sağlık, otel, alışveriş ve ticaret merkezleri gibi mevcut ve yeni binaların enerji verimliliğine etkisini değerlendirmek ve enerji performans sınıfını belirlemek için geliştirilen bina enerji performansı hesaplama yönteminin ayrıntıları yeniden düzenlendi.

Bu kapsamda binalarda, enerji performansının hesaplanmasında, tebliğle detayları belirlenen bu hesaplama yöntemi kullanılacak.

Ayrıca tebliğde asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri, ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren "Enerji Kimlik Belgesi"nin formatı ve içeriğine ilişkin detaylar da belirlendi.

Tebliğ ekinde Enerji Kimlik Belgesi'nin nasıl hazırlanacağına ilişkin örnek form da yer aldı.

Tebliğin bugün yürürlüğe girmesiyle 07.12.2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Binalarda Enerji Performansı Ulusal Hesaplama Yöntemine Dair Tebliğ de yürürlükten kaldırıldı.

Yorumlar