Yusuf Adli’den ‘Mescid-i Aksa’ açıklaması

Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonu (Çalışan-Sen) Van İl Başkanı Yusuf Adli, abluka altındaki Doğu Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın kaderine terk edildiğini belirterek, “Müslümanlar bu zulme dur demek zorundadır” dedi.Açıklamalarda...

Google Haberlere Abone ol
Yusuf Adli’den ‘Mescid-i Aksa’ açıklaması

Çalışanlar Birliği Sendikalar Konfederasyonu (Çalışan-Sen) Van İl Başkanı Yusuf Adli, abluka altındaki Doğu Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın kaderine terk edildiğini belirterek, “Müslümanlar bu zulme dur demek zorundadır” dedi.

Açıklamalarda bulunan Yusuf Adli, uluslararası ajansların geçtiği haberlere göre dört gündür eski şehir bölgesine giriş ve çıkışlara izin verilmediğini ve İsrail polisinin Filistinli gençleri gözaltına aldığını söyledi. Şehrin kuşatılmış durumda olduğunu ve burada ikamet edenlerin dışında kimsenin içeriye alınmadığını ifade eden Adli,: “İsrail polisi Mescid-i Aksa’ya kimseyi yanaştırmıyor. Her yer kapalı. Kanuni Sultan Süleyman Caddesi başta olmak üzere şehrin önemli ulaşım noktaları polis barikatlarıyla kapatılmış. Mescid-i Aksa’nın kapılarına İsrail’in kurduğu elektronik metal arama dedektörleri yerleştirilmiş. Mescid-i Aksa ölüm sessizliğine bürünmüşken, Müslümanların sessizliği daha ürkütücü. Müslümanlar bu manzara karşısında üzülmüyor mu? Namazlarını Mescid-i Aksa’nın kapılarında kılmak zorunda kalan Müslümanlara İsrail polisi zulüm yapıyor. Müslümanlar, Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılmasını nasıl hazmediyorlar? Filistinli Müslümanları evlerinden çıkaran, yurtlarından atan Yahudiler, Mescid-i Aksa üzerinde oyun oynuyor. Bilindiği gibi burada arkeolojik kazı yapılıyor. Bu kazı çalışması Mescid-i Aksa’nın yıkılmasına neden olacak. Hatırlayın, İsrail İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan, Mescid-i Aksa ve çevresini de kapsayan mekânın efendisinin İsrail olduğunu belirten sözleri aslında Mescid-i Aksa üzerinde oynanan oyuna işaret ediyor. Trump’da Amerika’da seçim öncesinde Kudüs’ün başkent yapılacağı sözünü vermişti. İslam düşmanı emperyalist devletler, İsrail’e destek vermeye devam ediyor. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Fransa’yı ziyaretinde Cumhurbaşkanı Macron’un açıklamaları sabrımızı zorlamaktadır. Macron, İsrail’e kayıtsız şartsız destek sunduğunu belirterek, ‘Filistin ile İsrail’in arasındaki sınırlar belli, net. Kudüs de İsrail’in başkenti’ demek suretiyle bütün İslam dünyasına içindeki kini boşaltarak, İslam düşmanlığını ilan etmiş oluyor” dedi.

“Kudüs bizden yardım beklerken, Mescid-i Aksa öksüz gibi boynu bükük bize bakarken sessiz mi kalacağız?” diyen Yusuf Adli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Müslüman ülkeler sessiz kalmamalı. Amerika’ya, Fransa’ya ve tabii İsrail’e gereken cevap verilmelidir. Aksi halde Müslümanlar büyük vebal altında kalacaktır. Kudüs’teki zulmün bir an önce durdurulması şart. Çalışan-Sen olarak, Filistinli Müslümanlara yapılan saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Mescid-i Aksa Müslümanların onurudur. İslam’ın ilk kıblesi olması ve Hz. Peygamberin miraca çıktığı yer olması nedeniyle Müslümanlar için anlamı ve önemi büyüktür. Bu kutsal mekânın korunması, Müslümanların boynunun borcudur. Biz, yaşanan bu zulme Filistinlilerin meselesi olarak bakamayız. Burada Müslümanların onuru çiğneniyor. İslam dinine hakaret ediliyor. Müslümanlar aşağılanıyor. Buradaki zulüm görülmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır.”

Yorumlar