Çaldıran’a 2 bin kişi kapasiteli camii

Van’ın Çaldıran ilçesinde yerine yenisi yapılmak üzere Merkez Camii’nin yıkımına başlandı.Çaldıran Belediyesi, 1996 yılında ibadete açılan ve 450 kişi kapasiteli olan Merkez Camisini ihtiyaca cevap verememesi üzerine yıkım çalışmalarına...

Google Haberlere Abone ol
Çaldıran’a 2 bin kişi kapasiteli camii

Van’ın Çaldıran ilçesinde yerine yenisi yapılmak üzere Merkez Camii’nin yıkımına başlandı.

Çaldıran Belediyesi, 1996 yılında ibadete açılan ve 450 kişi kapasiteli olan Merkez Camisini ihtiyaca cevap verememesi üzerine yıkım çalışmalarına başladı. Şehir nüfusunun artmasıyla yetersiz kalan Merkez Camisinin yerine dört minareli ve iki bin kişinin bir arada ibadet yapabileceği yeni bir cami yapılacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, beş aylık süre içerisinde ilçenin şanlı tarihine ve burada yaşayan vatandaşlara layık olabilecek 25 kalıcı proje çalışmaları olduğunu belirtti. Durdar, “Bunlardan bir tanesi de ilçe merkezimizde yapımına başladığımız camimizdir. Mevcut camimiz 400 metrekare kullanım alanına sahip ve 450 kişinin zar zor sığarak ibadetini yaptığı camidir. Ancak ilçemiz kış aylarının eksi 46 dereceyi gören ve Doğu Anadolu Bölgesin yüksek yerleşim birimlerinden biridir. Yetersiz kalan camimizde vatandaşlarımız ibadetlerini soğuk ve yağışlı havalarda dışarıda yerine getirmek zorunda kalıyorlardı. Bu sorunu ortadan kaldırmak, ilçenin ihtiyacı olan büyük bir caminin yapımına başladık. Yeni yapılacak olan camimizi eski camimizin yerinde yaptırarak yetersiz kalan arsada gerekli düzenlemeleri gerçekleştirdik. Sonrasında jeolojik ve mimari projelerinin çizimleriyle diğer aşamalara geçilerek eski camimizin yıkıma başladık. İlçe merkezimize yapımına başladığımız camimiz, bin metrekare kullanım alanına sahip dört minaresi bulunan ve iki bin kişinin bir andan ibadetini gerçekleştirebileceği ibadetgahımız olacaktır. Yıkım işleminin yüklenici firma tarafından bir kaç gün içerisinde tamamlanmasıyla halkımızın da katılacağı görkemli bir törenle hep birlikte temelini atacağız” dedi.

Yorumlar