Başkan Karael belgeleri imzaladı

Van Demirciler, Tornacılar ve Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İdris Karael, kalfalık ve ustalık belgelerini imzaladı.Van Alipaşa Mesleki Eğitim Okulu tarafından gönderilen belgeleri onaylayan İdris Karael, “İlimizde 3308 Sayılı...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Karael belgeleri imzaladı

Van Demirciler, Tornacılar ve Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İdris Karael, kalfalık ve ustalık belgelerini imzaladı.

Van Alipaşa Mesleki Eğitim Okulu tarafından gönderilen belgeleri onaylayan İdris Karael, “İlimizde 3308 Sayılı Mesleki Eğitimi Kanunu gereği iş yeri açmak ve çalıştırmak veya açık iş yerinde çırak, kalfa, usta çalıştırmak için mutlaka iş yeri sahibinin ustalık, usta öğreticilik belgesine sahip olması gerekiyor. Bu nedenle ilimizde mesleki eğitimin pozitif bir atılım içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Artık ‘ne iş olsa yaparım’ anlayışından ziyade bu ‘iş kolunda ustalık, usta öğretici belgem var veya şu iş kolunda diploma sahibiyim’ denilmeye başlandı. Bu gösteriyor ki artık toplum, işveren, müteahhitler, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve özel sektör, söz konusu kişilerden kalfalık, ustalık, mesleki yeterlilik belgesi, mezun olduğu okula göre mesleki diploma gibi belgeleri artık istiyorlar, bu da sevindiricidir. Odamıza ait meslek guruplarından kalfalık belgesi almaya hak kazanan makine teknolojisi dalında 1 kişi, reklam tabelacılığı dalında 1 kişi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme dalında 7 kişi, elektrik-elektronik teknolojisi dalında 1 kişi, motorlu araçlar teknolojisi dalında da 12 kişi, ustalık belgesi almaya hak kazanan motorlu araçlar teknolojisi dalında 14 kişi, elektrik- elektronik teknolojisi dalında 13 kişi, metal teknolojisi dalında 6 kişi, satış elamanlığı dalında 1 kişi belge almaya hak kazanmışlardır. Okulca imzalanmak üzere odamıza gönderilen belgeler imzalandı. Belge almaya hak kazananları kutluyorum, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Yorumlar