Van merkezde çatışma: Üç PKK'lı öldürüldü

Van'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 3 PKK'lı ölü ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Van merkezde çatışma: Üç PKK'lı öldürüldü
Van merkezde bugün öğleden sonra Hacıbekir Caddesi üzerinde bulunan Sebze Hali Kavşağı'nda meydana geldi. Polisler tarafından kent merkezinde takip edilen kamyonet, sebze hali kavşağında durdurulmak istendi. 

Uyarıya araçtan ateş açılarak karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı.Yaklaşık 15 dakika süren çatışmanın ardından 3 PKK'lı ölü, 1 PKK'lı da sağ olarak ele geçirilirken, 1 polis memuru ise ayağından yaralandı.



Yaralı polis memuru olay yerine çağrılan ambulansla hastanede tedavi altına alınırken, çatışmanın olduğu cadde ve caddeye çıkan sokaklar polis tarafından kapatılarak ele geçirilen araçta detaylı inceleme yapıldı.

İKİ OKULA SALDIRI

Öte yandan, Van'ın İpekyolu ilçesindeki, iki okula teröristlerce saldırı düzenlendi. Alınan bilgiye göre, Şerefiye Mahallesindeki Namık Kemal İlköğretim Okulu'nun bahçesine dün gece giren teröristler, kazan dairesinin bulunduğu bölümün demir kapısına el yapımı patlayıcı attı. Patlamanın etkisiyle demir kapı ve okul duvarında hasar oluştu.

Teröristler daha sonra okulun doğal gaz panosunun bulunduğu yere patlayıcı madde ile desteklenmiş piknik tüpü bırakarak kaçtı. Vatandaşların durumu bildirdiği polis ekipleri, terör örgütü mensuplarının bıraktığı piknik tüpünü etkisiz hale getirdi.

Teröristlerin önceki gece de Esenler Mahallesindeki Vali Cevdet Bey İlköğretim Okulu'nun giriş kapısına el yapımı patlayıcı attığı, patlamanın etkisiyle okulun giriş kapısıyla pencerelerinin kırıldığı öğrenildi.

Her iki olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, yaptığı açıklamada, terör örgütü mensuplarının saldırısına uğrayan okullarda hasar oluştuğunu belirterek, "Olan gençlerimizin geleceğine oluyor. Bu saldırıları yapanlar cahil insanlardır. Bunlar aydınlık düşmanıdır. Çocuklarımızın eğitimi aksatılmaya çalışılıyor. Allah bunu kabul etmesin." diye konuştu.

Yorumlar

X y Nankör soysuzlar Allah belanızı versin bu terörist leri araştırsanız mutlaka ailesinde devletten yardım yada maaş alan birileri vardır Allah size belaların en büyüğünü versin iflah olmayın inşAllah