Van'daki saldırıyı gerçekleştiren terörist yakalandı

Van'da polis merkezine bombalı saldırı düzenleyen terörist yaralı ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
Van'daki saldırıyı gerçekleştiren terörist yakalandı
Van'da 2 sivilin hayatını kaybetmesine, 73 kişinin ise yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist operasyon sonucu yaralı olarak yakalandı. Saldırıyı gerçekleştiren ve yaralı olarak yakalanan PKK'lının Medet Oruç olduğu öğrenildi. 

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Van Valisi İbrahim Taşyapan,  İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz ile terör saldırısının yaşandığı İskele Caddesi'ndeki polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Taşyapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya bomba yüklü araçla saldırı yapıldığını belirterek, "Saat 23.10 sıralarında patlayıcı yüklü minibüs, polisevi ve aynı zamanda İki Nisan Polis Karakolu olarak hizmet veren binanın yakınında park edilmesinden 9 saniye sonra bir patlama meydana geldi. Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20'si polis olmak üzere 73 yaralımız var." dedi.

Saldırıdan sonra polisevi ve polis merkezinin bulunduğu bölgeye gelen vatandaşlar, terör örgütü PKK'yı lanetledi.

SALDIRININ İZLERİ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

İskele Caddesi'nde terör örgütü PKK mensuplarınca polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının ardından olay yerinde çalışmalar sürüyor.

Olay yeri inceleme ekipleri bölgede görevlerini yürütürken, saldırıda kullanılan patlayıcının miktarı tespit edilmeye çalışılıyor.

Saldırının izleri, gün aydınlanınca belirginleşti. Teröristler tarafından infilak ettirilen bomba yüklü araçtan saçılan parçaların geniş bir alana yayıldığı, çevredeki ev ve iş yerlerinde büyük hasar oluştuğu görüldü.

1 TON BOMA KULLANILMIŞ

Bu arada, bombalı aracın yaklaşık 1 ton patlayıcı yüklü olduğu ifade edilirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Yorumlar