Van'da terör saldırısı

Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Salih Tortum'un İstanbul'daki ailesine acı haber ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Van'da terör saldırısı
Van'ın Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Salih Tortum'un Esenler'deki evinde yas var.

Acı haber, şehidin Birlik Mahallesi 879 Sokak'ta yaşayan ailesine verildi. Büyük üzüntü yaşayan aile sağlık ekiplerince kontrol altında tutulurken, evin önünde ambulans hazır bekletildi.

Baba Mustafa Tortum, tarifi mümkün olmayan bir acı yaşadığını belirterek, "Dün bana saat 02.00 civarı mesaj attı 'iyiyim, şu anda arazideyiz bir sıkıntı yok' dedi. Ondan sonra bir haber alamadık, şimdi cenazeyi bekliyoruz. Söylenecek bir şey yok. Vatan sağ olsun." diye konuştu.

Şehidin evine ve sokaktaki binalara Türk bayrakları asılırken, belediye tarafından taziye çadırı kuruldu.

Üç kardeşin en büyüğü olan, Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Yıldıztepe köyü nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki Tortum'un Foça'daki eğitimin ardından yaklaşık 3 ay önce Van'da göreve başladığı belirtildi.

Yorumlar