Van'da polis merkezine saldırı: 3 ölü, 73 yaralı

Van'da terör örgütü tarafından polis noktasına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre bir polis şehit oldu, iki sivil hayatını kaybetti, çoğunluğu sivil en az 70 kişi yaralandı. Saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Van'da polis merkezine saldırı: 3 ölü, 73 yaralı
Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde bulunan İskele Caddesi'nde yer alan 2 Nisan Polis Merkezi'ne terör örgütü tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Patlamanın meydana geldi noktaya çok sayıda ambulans sevk edilirken, takviye güvenlik güçleri de bölgeye gönderildi. Patlamada ilk belirlemelere göre bir polis memuru şehit, iki sivil öldü; çoğunluğu sivil en az 73 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, olay yeri güvenlik çemberine alındı. 

- Patlamanın meydana geldiği nokta

ÇOĞU SİVİL EN AZ 70 YARALI

Bombalı saldırı merkez İskele Caddesi'nde bulunan polis noktasında meydana geldi. Saldırının 2 Nisan Polis Merkezi'ne gerçekleştiği belirtiliyor. 


- Bombalı saldırıya hedef olan polis merkezi

Patlamada ilk belirlemelere göre 2 sivil öldü, çoğunluğu sivillerden oluşan en az 70 kişi yaralandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada ise bir polis memurunun şehit olduğu belirtildi. 

- Patlamadan sonra gökyüzü dumanlarla kaplandı. 

VAN VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Van Valiliği'nden yapılan açıklamada polis merkezine yönelik bombalı saldırıda 3 Van Valisi İbrahim Taşyapan,  İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz ile terör saldırısının yaşandığı İskele Caddesi'ndeki polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Taşyapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya bomba yüklü araçla saldırı yapıldığını belirterek, "Saat 23.10 sıralarında patlayıcı yüklü minibüs, polisevi ve aynı zamanda İki Nisan Polis Karakolu olarak hizmet veren binanın yakınında park edilmesinden 9 saniye sonra bir patlama meydana geldi. Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20'si polis olmak üzere 73 yaralımız var." dedi.

Saldırıdan sonra polisevi ve polis merkezinin bulunduğu bölgeye gelen vatandaşlar, terör örgütü PKK'yı lanetledi.

Yorumlar