Van'da AK Partili başkan yardımcısı evinde katledildi

Ak Parti Van Özalp ilçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu, evinin içinde terör örgütü mensupları tarafından katledildi

Google Haberlere Abone ol
Van'da AK Partili başkan yardımcısı evinde katledildi
AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu, teröristler tarafından uğradığı silahlısaldırı sonucu hayatını kaybetti. 

AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun evine gelen 7-8 kişilik bir grup PKKlı terörist, kapıyı kırıp içeri girerek, Muştu'nun çocuklarının yanında uzun namlulu silahla ateş açtılar. Muştu olay yerinde hayatını kaybederken, teröristler Muştu'nun kardeşine ait aracı gasp edip olay yerinden kaçtılar. Jandarmaya haberverilmesi üzerine bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.



AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, terör olayını kınadığını ifade ederek, "Bize gelen bilgilere göre teşkilattan sorumlu İlçe Başkan Yardımcımız, dava arkadaşımız Aydın Muştu, Özalp'in Aşağı Mollahasan Mahallesi'ndeki kendi evinde iken terör örgütü mensupları evine baskın yapıyor. Kapısı kırılıyor, silahla şehit ediliyor. Böyle bir durum söz konusu. Tabii ki terörü lanetliyoruz.
Maalesef sondönemlerde biliyorsunuz AK Parti'ye karşı bu şekil saldırılar oluyor. Biliyorsunuz Kurban Bayramı'nın birinci gününde de il başkanlığımıza yönelik bombalı bir saldırı düzenlenmişti. Bugün de teşkilattan sorumlu İlçe Başkan Yardımcımız Aydın Muştu'ya saldırı düzenlendi. Kendisine rahmet diliyorum, ailesine başsağlığı diliyorum. Bunların son çırpınışları olduğunu düşünüyorum. Allah'ın izniyle bunların sonları gelecek. Bu anlamda yılmayacağız. Tabii ki şehidimiz için çok üzgünüz. Bunlar masum insanlar. Bu insanlar sadece burada ekmeklerinin peşinde. Kendisi de minibüsçülük yapan bir kardeşimiz. Ama PKK'nın yanında yer almayan, devletimizin yanında yer alan bir kardeşimizdi. Ben yeniden çocuklarına ve yakınlarına sabır diliyorum, kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Van Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Özalp ilçesi Aşağı Mollahasan Mahallesinde ikamet eden ve minibüs işleten aynı zamanda Ak Parti Özalp ilçe başkan yardımcısı Aydın Muştu, 09.10.2016 günü saat 21.00 sıralarında evine gelen bir grup BTÖ mensubu terörist tarafından önce minibüsü gasp edilmek istenmiş, direnmesi üzerine silahla vurularak öldürülmüştür. Olayla ilgili tahkikat ve faillerin yakalanması çalışmaları sürdürülmektedir" denildi. 

Yorumlar