Van'da AK Parti ilçe binasına saldırı

AK Parti Muradiye İlçe Başkanlığı binasına bombalı saldırı gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol
Van'da AK Parti ilçe binasına saldırı
Van'da, AK Parti Muradiye İlçe Başkanlığı binasına bombalı saldırı düzenlendi.

AK Parti Muradiye İlçe Başkanı İbrahim Vanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının gece saat 03.00 sıralarında meydana geldiğini söyledi.

Saldırı sırasında binada kimsenin bulunmamasının büyük bir faciayı önlediğini belirten Vanlı, "Ancak yarım saat gecikmeyle haberimiz oldu. Binamızın arka tarafında ve alt katımızda fırın çalışanları patlama sesini duymuşlar, ancak yapanları görmemişler." dedi.

Güvenlik güçlerinin kendisini aradıktan sonra Açıkyol Mahallesi'ndeki evinden ilçe binasına geldiğini anlatan Vanlı, "Patlamanın olduğu kısımdaki kameramız arızalı olduğu için görüntü alamamış. Kamera sistemini yeni kuruyorduk, ancak iç kısımdaki kameramızda görünüyor. Atılan el bombası çalışanlarımızın mutfak olarak kullandıkları yere gelmiş." diye konuştu.

Vanlı, bir süre önce de İlçe Gençlik Kolları Başkanının evine aynı şekilde saldırı düzenlendiğini anımsattı.

"Orada da söylediğimiz gibi şimdi de söylüyoruz. Biz yılmayacağız, bu namussuzluktur. Bunlar hiçbir şekilde Kürt halkının temsilcileri değildir. Çünkü Kürt halkı bu kadar alçak değildir." diyen Vanlı, şunları kaydetti:

"Bir siyasi partiyi bombayla şu veya bu şekilde sindireceklerini sanmasınlar. Biz yılmayacağız, biz bu hakikatin arkasından gideceğiz. Kürt halkının örfünü adedini geleneğini göreneğini bunlara mal etmeyeceğiz, bunlar böyle bilinsin. Yine söylüyorum, birileri bunlara dur diyecek. Bu da halkın tepkisiyle olacak. Bu işler sadece güvenlik güçleriyle olmuyor. Halk ayaklanacaktır, göreceksiniz."

Yorumlar