Terör örgütü Van'da da bir korucuyu öldürdü

Terör örgütü PKK son iki gün içinde koruculara yönelik saldırılarını artırdı. Kars ve Ağrı'dan sonra bugün de Van'da bir köy korucusunun yolunu kesen teröristler, korucuyu öldürdükten sonra kaçtı

Google Haberlere Abone ol
Terör örgütü Van'da da bir korucuyu öldürdü
Son günlerde köy korucularına saldırılarını arttıran terör örgütü PKK, 9 korucuyu öldürdü. Ağrı'da dün akşam 7, Kars'ta 1, bugün de Van'da 1 köy korucusu terör örgütünün hedefi oldu. 

Van’ın Çatak ilçesinde yol kesen PKK'lılar minibüsünü durdurdukları geçici köy korucusu Ali Ogün'ü öldürdü. 

Olay, saat 15.00 sıralarında Van-Çatak karayolunun 17’nci kilometresindeki Kaçit mahallesi yakınlarında meydana geldi. Çatak ilçe merkezinden Narlı mahallesine yolcu taşıyan geçici köy korucusu Ali Ogün yönetimindeki minibüs, PKK'lılar tarafından durduruldu. Minibüstekileri silah tehdidiyle etkisiz hâle getiren PKK'lılar, korucu Ali Oğün'ü yanlarına alıp götürdü. Kısa süre sonra silah sesinin geldiği yere giden köylüler korucu Ogün'ün cesediyle karşılaştı.

Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri kaçan PKK'lıları yakalamak için operasyon başlatırken, evli ve 2 çocuk babası korucu Ali Ogün'ün cenazesi Çatak Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

AĞRI'DA 7 KORUCU ÖLDÜRÜLDÜ 

Terör örgütü dün gece de Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde korucuların nöbet kulübesine saldırı düzenleyerek 7 korucuyu öldürmuştü. 

KARS'TA ESKİ KORUCUYU ÖLDÜRDÜLER

Kars'ın Kağızman ilçesinde, silahla vurulmuş halde bulunan eski köy korucusu PKK terör örgütü üyelerince öldürüldüğü ortaya çıktı. 

Aynı zamanda bir şehit yakını da olan eski köy korucusu 52 yaşındaki Gülderen'in cesedi, ilçeye bağlı Yankıpınar köyü yakınlarında hayvanlarını otlattığı meranın yakınında, silahla vurulmuş olarak bulundu.

Gülderen'in cesedini bulan kardeşi İsa Gülderen, durumu köylülere ve Jandarmaya haber verdi.
Eski köy korucusunun bir süredir PKK terör örgütü mensuplarınca tehdit edildiğini belirten yakınları failin terör örgütü olduğunu söyledi. 

Yorumlar