Bayramı kana bulayan teröristler öldürüldü

Van'da Kurban Bayramı'nın birinci günü kanlı saldırı düzenleyen teröristler dün akşam öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Bayramı kana bulayan teröristler öldürüldü
Van'da düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilen 2 teröristin, 2 polisin şehit edilmesi ve Kurban Bayramı'nda patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıların da failleri olduğu belirlendi.

Valilikten yapılan açıklamada, Kurban Bayram'ının birinci günü saat 10.40 sıralarında Van'ın Beşyol Kavşağı'ndaki AK Parti İl Binası ve karşısında bulunan polis noktasına bomba yüklü araçla saldırıda bulunulduğu, 4'ü polis 53 vatandaşın yaralandığı anımsatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışmalar yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"21 Eylül 2016'da yapılan operasyonda söz konusu eylemi gerçekleştiren 'Cafer' kod Z.B ve 'Amed' kod M.Y. isimli bölücü terör örgütü mensupları çıkan çatışma neticesi silahları ve el bombalarıyla ölü olarak ele geçirilmiştir. Şahısların daha önce de İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi'nde 2 polis memurunun şehit edilmesi olayı da dahil il merkezinde birçok bombalı saldırı olayının failleri olduğu tespit edilmiştir."

KAÇARKEN KAMERAYA YAKALANDILAR

Beşyol Meydanı'nda patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının ardından İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, teröristlerin yakalanması için titiz bir çalışma yürüttü.

Patlamanın yaşandığı bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, görüntülerde, olaydan hemen sonra 2 şüphelinin motosikletle bölgeden uzaklaşırken birinin elinde taşıdığı kumandayı attığını tespit etti.

Kaçan teröristlerin kimliklerini belirleyen polis ekipleri, İpekyolu ilçesi Seyit Fehim Arvasi mahallesindeki bir evde saldırı hazırlığı yapan "Cafer" kod adlı Z.B ve "Amed" kod adlı M.Y'nin yakalanması için operasyon başlattı.

SİLAHLA KARŞILIK VERDİLER

İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici'nin yönettiği hava destekli operasyonda, teröristler, güvenlik güçlerinin "Teslim olun" çağrısına uzun namlulu silahlarla karşılık verince çatışma yaşandı.
Yaklaşık 3 saat süren çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Kentin işlek yerlerinden biri olan Beşyol Meydanı'nda Kurban Bayramı'nda patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4'ü polis 53 vatandaş yaralanmış, AK Parti İl Başkanlığı ile çok sayıda iş yeri hasar görmüştü.

Yorumlar