FETÖ, ABD medyasını da satın almış

FETÖ'nün ABD medyasında yer bulan haber ve röportajlarının sırrı çözüldü. FETÖ'nün KHK ile kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı aracılığıyla ABD medyasına para yatırdığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ, ABD medyasını da satın almış

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kozmik odası Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın kirli bağlantıları gün yüzüne çıktı. MASAK raporlarının tamamlanması ve 1 yılı aşkın süredir devam eden soruşturmaların tamamlanmasıyla operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul merkezli 17 ilde başlayan operasyonda, hakkında FETÖ üyeliğinden gözaltı kararı çıkartılan 112 şüpheliden 39'u yakalandı. Listede, vakfın örgütsel yapısında ilk sırada yer alan onursal başkan FETÖ lideri Fetullah Gülen bulunurken, Mustafa Yeşil ve Ekrem Dumanlı da firari olarak yer alıyor. Listede bulunan isimlerden 35’inde ByLock çıkarken, 56’sı Gülen’in talimatıyla Bank Asya’ya para yatırmış. 46 şüpheli ise firari durumda.

ABD-İNGİLTERE BAĞLANTILARI ÇIKTI

Gazeteciler Cemiyetine karşı olarak 1993 yılında FETÖ lideri Gülen’in öncülüğünde kurulan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından KHK ile kapatıldı. Örgütün faaliyetleri İstanbul Mali Şube ve MASAK tarafından mercek altına alındı. Çalışmaların ve raporların tamamlanması ile birlikte örgütün ABD ve İngiltere bağlantıları ortaya çıktı. MASAK raporları ve polisin tespitlerine göre örgüt üyelerinden düzenli bağış toplayan Vakıfa 2011-2016 yılları arasında Kaynak Holding’ten ‘lobi faaliyetleri’ için 4 milyon 857 bin dolar aktarıldı.

Vakıf bu parayı ABD’li medya kurumlarına göndererek, teröristbaşı Gülen’in makale yazmasını ve onunla röportajlar yapılmasını sağladı. Para transferi yapılan medya kuruluşlarının başında, ABD merkezli uluslararası yayınlanan günlük finans ve haber gazetesi Wall Street Journal geliyor. Vakfın özellikle 2013 yılında itibaren ABD’li gazetelere 3 milyon 312 bin dolar para gönderdiği tespit edildi.

İLK PARA TRANSFERİ, İLK RÖPORTAJ

Kaynak Holding’ten Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’na aktarılan milyon dolarların, ABD’li medya kuruluşlarına gönderilmesiyle Türkiye karşıtı haberlerin başladığı görülüyor. MASAK tarafından tespit edilen, 2014 yılındaki transferin ardından Wall Street Journal'da FETÖ lideri Gülen ile özel bir röportaj yapıldı. 17-25 Aralık'tan sonra, Ocak ayında yapılan bu röportajda Gülen, Türkiye’yi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı ABD’li gazeteye karalarken, kendi talimatları ile devlete karşı yapılan 17-25 Aralık operasyonlarını savundu. FETÖ lideri parayla yaptırdığı bu röportajda, Türkiye’nin demokrasiden uzaklaştığını iddia ederek, Batılı ülkeleri Türkiye’ye müdahale etmeye çağırdı.

MUHABİR PKK’DAN SABIKALI

FETÖ lideri Gülen ile Wall Street Journal için röportajları yapan muhabirlerden biri gazetenin Türkiye sorumlusu Ayla Albayrak. Albayrak, geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK propagandası yapmak suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Örgütlere verdiği destekle bilinen gazetecinin şu an ABD’de olduğu öğrenildi.

15 TEMMUZ RÖPORTAJI AN LAŞILDI

FETÖ elebaşı Gülen, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde de Amerikan Wall Street Journal’e bir röportaj verdi. Darbeci Gülen’e övgüler düzen gazetenin bunu yapmasının arka planında, milyon dolarlar yattığı anlaşıldı. Skandal röportajda kullanılan fotoğraflardaki detaylar açıkça FETÖ üyelerine mesaj niteliği taşıyordu. Ayakkabılarıyla seccadeye ters basan FETÖ lideri, dini gelenekleri ayaklar altına alırken odadaki televizyondaki yazıda ise adeta örgüt üyelerine talimar veriyordu. Gazetenin son hamlesi ise "Türkiye’nin Otoriter Erişimi" başlıklı başyazısıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı açıkça hedef alması ve FETÖ propagandası yapmasıydı.

FON DA AJANS ÜZERİNDEN TRANSFER

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın başına 2008 yılında geçen firari FETÖ’cü Mustafa Yeşil’in ABD ve İngiltere’de kurduğu vakıflar aracılığıyla da para transferleri yaptığı belirlendi. Para transferlerinden en büyük payın ise uzun süre vakıfta yöneticilik yapan ve 2015 yılında Yeşil’in yerine başkan olan Cemal Uşak’ın ortağı olduğu Fon Da Ajans’a yaptığı belirlendi. İngiltere’de de şubesi bulunan bu ajans, kendine gelen paraları İngiltere’deki medya kurumlarına aktararak Türkiye karşıtı haberler yapılmasını sağlamış.

Yakalanan isimler

Vakfa yönelik operasyonda yakalama kararı çıkan isimler de dikkat çekiyor. FETÖ lideri ile ilgili yakın zamanda kitap yazan, Gülen’le çekilmiş samimi fotoğrafları bulunan ve ByLock kullandığı tespit edilen gazeteci Mehmet Gündem yakalanan isimlerden biri. Gözaltına alınanlar arasında Zaman Gazetesi eski yazarları Nuh Gönültaş, Behram Kılıç, Murat Akkaya, gazeteci Şule Büyükçizmeci, Bekir Özdemir, Today’s Zaman eski yazarı Özgür Küçük, Fon Da Ajans yöneticisi Saliha Yardım, yine Fon Da Ajans'tan Şaben Gül ve Halil İbrahim de yer alıyor.

İşte tepe kadro

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın tepe kadrosunda, Fetullah Gülen, Ekrem Dumanlı, Mustafa Yeşil, Şerif Ali Tekalan, Abdullah Aymaz ve Kudret Ünal bulunuyor.

Kaynak: Yenişafak

Yorumlar