Hisarcık Belediyesi 4 bin kişiye aşure dağıttı

Hisarcık Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla yaklaşık 4 bin kişiye aşure ikramında bulunuldu.Belediye Hizmet Binası önünde Cuma namazı çıkışında yapılan aşure etkinliğinde kazanın başına geçen Belediye Başkanı Fatih...

Google Haberlere Abone ol
Hisarcık Belediyesi 4 bin kişiye aşure dağıttı

Hisarcık Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla yaklaşık 4 bin kişiye aşure ikramında bulunuldu.

Belediye Hizmet Binası önünde Cuma namazı çıkışında yapılan aşure etkinliğinde kazanın başına geçen Belediye Başkanı Fatih Çalışkan vatandaşlara aşure dağıttı.

Vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıtan Başkan Fatih Çalışkan, Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu vurgulayarak, “Aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini hatırlatır. Bu sebeple her yıl belediye önünde vatandaşlarımıza aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Tüm aylarımızın Muharrem Ayı gibi ikramlı, tüm günlerimizin de Aşure Günü gibi mübarek ve bereketli geçmesini diliyorum" diye konuştu.

Dağıtılan aşureleri afiyetle tüketen vatandaşlar Belediye Başkanı Fatih Çalışkan’a teşekkür ederek, bu geleneğin yaşatılmasını istediler. (MA-EFE)

Yorumlar